MUSEU MARÍTIM BARCELONA_BUTLLETÍ


butlletí informatiu
Si no veus correctament el nostre butlletí, fes clic aquí
18 de maig de 2016

La Nit dels Museus. 21 de maig

El dissabte 21 de maig l'MMB no tanca les portes: te les obre de franc i et convidem a conèixer les seves col·leccions de nit! El concert de la Big Band de Laie marcarà l’inici al que seguirà el concert del grup Root and Branchs. I us esperen totes les exposicions de l'MMB! 





Dia Internacional dels Museus

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, l'MMB inaugura oficialment Mar, Mort, Mans, un project de denúncia i reivindicació a favor dels refugiats i que posa en valor el treball voluntari d'ajuda humanitària. Dins de les propostes previstes per aquesta celebració, de les 10 i fins ales 19:30 hores hi haurà jormada de portes obertes i  concert  a les 20 hores al jardí del Museu.




Inauguració de Vaixells de joguina. 1870-1939

El divendres 20 de maig inaugurem l'exposició Vaixells de joguina que té com a objectiu apropar la cultura marítima a través del lleure infantil i revalorar la joguina com a document històric, subratllant la importància de les joguines fetes i construïdes al nostre país. La mostra inclou més d'un centenar d'objectes de la col·lecció privada de l'arquitecte Antoni Juncosa. Aquesta col·lecció és considerada com una de les més importants d'Europa sobre aquest tema.




Mar, Mort, Mans. Cervesa solidària

L'MMB a través de Mar, Mort, Mans organitza l'activitat Cervesa solidària. Serà el proper dissabte 21 de maig a les 21hores al jardí del Museu. L'accés és lliure. La proposta està inclosa dins el projecte que denuncia el drama dels refugiats a la Mediterrània. I alhora reivindica el treball humanitari que protagonitzen centenars de persones que voluntàriament lluiten per salvar vides. La recaptació anirà a l'ONG Proactiva Open Arms. 




Pintura subaquàtica. 150 anys d'història

L’MMB ofereix per primera vegada al públic la possibilitat de recórrer la història d’un gènere pictòric força desconegut. La mostra permet valorar per mitjà de la mirada de diferents artistes la interpretació de la particularitat plàstica, lumínica i cromàtica dels diferents espais i paisatges submergits pintats sota l’aigua. Conformen la mostra alguns objectes dels escassos artistes que s’han atrevit a practicar aquest tipus d'art. A partir del 26 de maig.  




Activitats de diumenge a l'MMB

Tots els diumenge de mes us oferim propostes matinals per gaudir en família. El proper 22 de maig l'activitat Viatge al fons del mar en batiscaf per conèixer el fons del mar sense mullar‑se!. Amb un conte com a fil conductor i amb els diferents aparells del planetari digital del Museu, se simularà una davallada per l’aigua en un batiscaf per anar veient els animals que viuen en aquest hàbitat.

 





Club de lectura MMB

Us animem a participar en aquest club de lectura organitzat per la Biblioteca, amb l'objectiu d'apropar la literatura marítima als lectors. La propera sessió tindrà lloc el dissabte 28 de maig dedicada a l'obra Por el mar de Cortés, de John Steinbeck. El club de lectura permet tenir una visió més rica de l'obra, gràcies a les aportacions dels participants. Activitat gratuïta amb places limitades.




CONJUGAR PARTICIPAR: 19es Jornades DEAC- Inscripció oberta

L'MMB presenta les 19es Jornades DEAC per a professionals que treballen en o per als departaments d'educació i acció cultural dels museus espanyols. La temàtica se centrarà en tres eixos: les realitats DEAC, el temps d'oci i la participació social. L'objectiu és debatre i intercanviar experiències entorn la funció educativa i social dels museus. Del 25 al 27 de maig.




Cursos i tallers a l'MMB

L'MMB us ofereix una àmplia oferta de cursos i tallers al llarg de tot l'any. Les properes propostes són: el dissabte 21 de maig Taller de mar per adquirir experiència en la navegació. El mateix dia, però per als amants de la fotografia, el taller Fotos en conserva per identificar imatges. I els dies 20 i 21 de maig, aula d'astronomia, amb Navegació costanera avançada. Informació detallada al web del Museu: www.mmb.cat

 Segueix-nos!
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona. Tel. 933 429 920 · Fax 933 187 876
www.mmb.cat - informacio@mmb.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo