MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA_AGENDA

  

Newsletter juny
Museu d'Arqueologia de Catalunya
DESTAQUEM 
Geni culinari:innovacions que marquen la nostra cuina
Del 31 de març al 26 de juny
MAC Barcelona

Una exposició que mostra les restes arqueològiques des de la perspectiva culinària


3 Mosaics, 3 Museus.140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc (Girona)
Del 8 d'abril a l'11 de setembre
MAC Girona

Es vol posar en relleu un conjunt de mosaics d’època romana localitzats a finals del s.XIX i la primera meitat del XX a la masia de can Pau Birol (Girona). S’explica la  troballa i la història de la seva extracció, les diferents interpretacions i propostes de la seva ubicació dins la vil·la romana, i el simbolisme de les escenes.
UNA MAR DE VINYES
Nunc est bibendum (Es hora de beure)
Inauguració el 17 de juny 
MAC Empúries

L’exposició explica de manera molt gràfica el procés històric que va portar a la implantació del conreu de la vinya en època romana.

Jocs i joguines a l'antiguitat
Del 15 de maig al 16 d'octubre 
MAC Ullastret

Aquesta mostra, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya a través d’ Arqueoxarxa inclou peces prestades pels diferents museus que la integren i permet recórrer l’evolució dels jocs des de l’antiguitat fins a l’edat mitjana.

Jocs i joguines a l’Antiguitat , una mostra que ens permetrà descobrir com el joc ha estat una eina de diversió i d’aprenentatge que acompanya l’home des de fa mil·lennis.

MAC Barcelona
SOPARS AMB GENI 
Últim sopar 11 de juny!!!

Al voltant de l'exposició s'han programat un seguit d'activitats, de les que us anirem informant, i entre les quals es troben una sèrie de sopars molt especials


A més a més:
  • Conferència L’alimentació al paleolític, a càrrec del Dr. Eudald Carbonell. Dimecres 1, a les 19 hores.
  • Acte de cloenda d’Arqueonet, primera edició dels Estudis sobre el Pròxim Orient i la Mediterània Antiga (EPOMA), en el qual hi tindrà lloc la conferència Les col·leccions del Museu Britànic. Orígens i Evolució.Dimarts 14, a les 19 hores.
  • Presentació Oferta Educativa. Dissabte 18, a les 12 hores.
  • CinemaSatiricó (Fellini Satyricon). Debat rodona a càrrec del Dr. Àngel Quintana i el Dr. Jordi Principal. Dimarts 21, les 18 hores.
  • Jornada de Dibuix Arqueològic, a càrrec de l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya i de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Dijous 30, de les 09:30 a les 19 hores.
  • Presentació de la guia de visita del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC Barcelona), a càrrec de Julià Guillamon, escriptor, periodista, crític d’art i activista cultural. Dijous 30, de les 19 hores. 
  • Taller familiar. Una tomba de l’antic Egipte. Ritual de momificació. Tots els dissabtes i diumenges a les 11hores.
  • Visita guiada a l’exposició temporal El Geni Culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina. Tots els diumenges a les 12,30 hores.
  • Taller experimental / familiar. Encendre foc. Dissabte 4 de juny a les 12 hores.
MAC CASC
Fem d'arqueòlegs subaquàtics!
Dissabte 11 de juny a les 11h i 12’30h

Practicaràs l’arqueologia subaquàtica amb rèpliques de materials, amb material original com àmfores, gerres i altres peces d’època romana, eines utilitzades durant la navegació a l’edat moderna o bales recuperades d’un vaixell modern!

Activitat adreçada a nens i nenes entre 6 i 14 anys amb nocions de natació.

MAC Empúries

VISITA ROMANA 
Diumenges 5, 12, 19 i 26 de juny

Iulia Domitia o Caius Aemilius antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostren en aquesta divertida visita, com era la seva ciutat, com es vivia i com eren les cases, carrers, places, mercats i temples. Una visita per a tota la família!.
A més a més:

  • Visita. SOLSTICI D’ESTIU. Les festes de Janus. Divendres 24 de juny a les 12 hores.
  • Recital poètic. UNA OMBRA FUGITIVA DE PLAER. 25 de juny a les 20 hores
MAC Girona
SÍMBOLS COMPARTITS:  De la mitologia clàssica al Tapís de la Creació. L'evolució de la iconografia pagana a la cristiana a través de Sant Pere de Galligants, Sant Feliu i la Catedral de Girona.
Dissabtes 4 i 18 de juny
Visita guiada del conservador de la Catedral de Girona, que ens mostrarà de forma amena i didàctica, el pas de la simbologia pagana a la cristiana. Aquest recorregut es farà a través d'elements que es troben a l'interior de Sant Pere de Galligants, la basílica de Sant Feliu i la Catedral de Girona com: el tapís de la Creació, sarcòfags romans, capitells, mosaics....



A més a més:
  • Taller. Veniu a... fer un taller de mosaics. Activitat relacionada amb l’exposició 3 Mosaics, 3 Museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc (Girona). Dimecres 1 de juny a les 17:30 hores.
  • Visita guiada a l'exposició 3 Mosaics, 3 Museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc (Girona). Dissabtes 11 i 18 de juny a les 11:30 hores.
  • Visita-itinerari El burg de Sant Pere de Galligants i els tresors del romànic amagat. Diumenge 12 de juny a les 12 hores.
  • Concert Inaugural del Cicle Nits de Clàssica, el pianista Marc Serra interpretarà peces de Beethoven, Albèniz i Debussy. Dissabte 25 de juny a les 21hores.
  • Concert d’Obertura del Cicle Nits de Clàssica, el Quintet de Vent-Proyecto Beta interpretarà peces deDunzi, Rubtsov, Comudella, Ibert i Paquito de Rivera Diumenge 26 de juny a les 21hores.
  • Visita teatralitzada. Pare Abat, hi ha pelegrins!. Diumenge 26 de juny a les 12 hores.

MAC Ullastret
ELS IBERS D’ULLATRET 
Visita teatralitzada
Diumenge 12 de juny

Us convidem a conèixer Ullastret, la ciutat ibera més gran de Catalunya, de la mà d’un dels seus antics habitants: Nissunin o Basped. Ens endinsarem en la vida de capital de la tribu ibèrica del indigets on explotaven els recursos i en gestionaven el comerç. Descobrirem com vivien, es vestien, s'alimentaven o en què creien, mentre gaudim d'un jaciment únic i d’un entorn espectacular.
A més a més:

  • Visita guiada a l’exposició Jocs i joguines a l’antiguitat. Diumenge 5 de juny a les 12 hores.
  • Visita guiada a l’excavació del fossat. Dissabtes 11 i 25 de juny a les 12 hores.
  • Visita guiada Ullastret. Escapada al més autèntic Empordà. Diumenge 19 de juny a les 12 hores.
  • Ruta Josep Pla. Diumenge 26 de juny a les 12 hores.


MAC Barcelona, Passeig de Santa Madrona, Parc de Montjuïc, 08038 Barcelona, Tel. 93 423 21 49 infomac@gencat.cat

MAC CASC, 17007 Girona, Tel. 972 20 66 31 Tel. vaixell Thetis 608 19 56 55 maccasc.cultura@gencat.cat

MAC Empúries, 17130 Empúries-l'Escala, Tel. 972 77 02 08, macempuries.cultura@gencat.cat

MAC Girona, Monestir de Sant Pere de Galligants 17007 Girona Tel. 972 20 26 32 macgirona.cultura@gencat.cat

MAC Olèrdola, Castell d'Olèrdola Tel. 93 890 14 20 difusiomac.cultura@gencat.cat

MAC Ullastret, Puig de Sant Andreu 17114 Ullastret Tel. 972 17 90 58 macullastret.cultura@gencat.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo