MUSEU MARÍTIM_BUTLLETÍ-LA NIT DELS MUSEUS


butlletí informatiu
Si no veus correctament el nostre butlletí, fes clic aquí
Número 135: del 18 al 31 de maig de 2017

La Nit dels Museus

La cultura marítima i la música seran les protagonistes de la Nit dels Museus a l'MMB! Us esperem per descobrir l'apassionant món de les galeres, transportar-nos per la Mediterrània gràcies a les seves músiques o descobrir la història de la navegació gràcies a 7 vaixells diferents. Entrada lliure de 19 a 1h.







Dia Internacional dels Museus


El 18 maig celebrem el Dia internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes perquè pugueu gaudir de totes les exposicions a l’MMB i submergir-vos en la cultura marítima. Podreu conèixer a fons la història de les Drassanes Reials i les grans galeres que s'hi construïen gràcies a l'exposició Drassanes i galeres; o recórrer els grans moments que han marcat la història de la navegació gràcies a 7 vaixells, 7 històries; fins a 82 instruments que han viatjat per les terres de la Mediterrània us esperen a l'exposició A la vora de la mar i a Veure i tocar podeu conèixer el tacte de l'art! Entrada lliure.






IV Jornada de fotografia a museus, arxius i biblioteques


Com les entitats patrimonials podem afrontar la preservació i restauració́ de les nostres col·leccions fotogràfiques? En parlarem el 7 de juny a la IV Jornada de fotografia a museus, arxius i biblioteques, organitzada per l'MMB. En el marc de la jornada, el Grup de treball sobre Fotografia a Museus i Arxius presentarà dos treballs: la versió en català del tesaurus de AAT (Getty) sobre degradacions i una eina per identificar- les: “Mirall de plata: lèxic visual de degradacions en fotografia”. La jornada tindrà lloc a l'Auditori del Museu entre les 9 i les 18 h. Inscripcions al nostre web.






Introducció a la fotografia en el medi marí per a joves


Us proposem un curs dirigit a joves, entre 12 i 16 anys, per a introduir-vos en el món de la fotografia. A bord d'una de les embarcacions històriques de la flota del Museu Marítim, descobrireu com treure partit a la vostra càmera i fer les millors fotos de l'estiu i del mar. El curs serà impartit per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica i professor de fotografia. El curs es divirà en sessions teòriques, que es desenvoluparan al Museu, i sortides pràctiques al mar. Les places són limitades. Ja us podeu inscriure al web del Museu.






Els tresors amagats dels Guitart


Us proposem una manera divertida i pensada per als més petits de la casa per descobrir tots els secrets de l'exposició 7 vaixells, 7 històries. Amb aquest autoguiat els germans Guitart, en Pau i la Laia, us proposaran conèixer diferents tipus d'embarcacions, us mostraran un increïble mapa del tresor de 1375, us salvaran d'un atac pirata i us ajudaran a posar nom a cada part de d'un vaixell. Us apunteu a l'aventura? Els tresors amagats dels Guitart està recomanat per a nens i nenes a partir de 7 anys. El podeu comprar a la taquilla del Museu.






Nova sessió de Maridatges marítims: Llagut o llaüt


Tercera trobada del cicle de diàlegs sota el títol de Maridatges marítims. En aquesta ocasió, us proposem un diàleg entre un luthier, Jaume Bosser, i el mestre d'aixa de l'MMB, Gilles Llecha, per conèixer com són les seves professions i quins punts de trobada existeixen entre els móns de la música i la mar. Instruments i embarcacions es construeixen treballant la fusta i, com en el cas dels llaguts musicals i marítims, tenen formes molt properes. Nom, matèria i tècnica són compartits per un instrument i un vaixell. Maridarem la trobada amb un te amb menta, preparat a la manera del Magrib. Dijous 25 de maig, a les 19.30 h, al vestíbul del Museu. Inscripcions al nostre web.






A la venda el catàleg de l'exposició A la vora de la mar


Ja podeu trobar a la botiga de l'MMB el catàleg de l'exposició A la vora de la mar i endur-vos a casa una mostra de la música que ha acompanyat l'activitat humana de les cultures mediterrànies durant segles. Un ric entramat artístic que s'ha teixit al llarg de la història gràcies a la gran diversitat de cultures que han envoltat la nostra mar. El contacte, el diàleg i el coneixement compartit han configurat un magnífic mosaic de semblances, al costat, sempre, dels trets particulars de cada indret. L'exposició, que ha comissariat Oriol Rossinyol, es podrà visitar a l'MMB fins al 15 d'octubre.






Exposició Emerencià Roig, de la mar al paper


Us recomanem l'exposició Emerencià Roig. De la mar al paper, que fins al 31 d'octubre es podrà visitar a Can Rocamora, la sala d’exposicions del Cau Ferrat i el Museu de Maricel de Sitges. La iniciativa posa en valor una de les col·leccions més singulars dels Museus de Sitges i aporta un testimoni excepcional del passat mariner de la vila. Una selecció de dibuixos de maquetes de vaixells, llibres i objectes del món mariner tradicional que mostren la transició a la modernitat del món mariner.




Segueix-nos!
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona. Tel. 933 429 920 · Fax 933 187 876
www.mmb.cat - informacio@mmb.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo