CASA ELIZALDE_EXPOSICIÓ

Finestres de la memòria
www.finestresdelamemoria.org

Centre Cultural La Casa Elizalde                    
www.casaelizalde.com
 
No veus el correu correctament?
Fes clic aquí
Centre Cultural La Casa Elizalde
Finestres de la memòria

De la casa als carrers. Mapa social de l'Eixample durant la Transició
El projecte fotogràfic Finestres de la memòria presenta una nova exposició, ‘De la casa als carrers. Mapa social de l’Eixample durant la Transició’, que s’inaugurarà el 25 de maig al Centre Cultural La Casa Elizalde. Una mostra que recull més de 150 fotografies de veïns i veïnes de l’Eixample, entitats i reporters gràfics professionals.

Resseguint el fil d’una sèrie d’esdeveniments concrets a banda i banda de l’Eixample durant la dècada de 1970, l’exposició planteja una reflexió visual sobre els contrastos, les ruptures i les continuïtats socials i polítiques de l’anomenada Transició a la ciutat de Barcelona.

La mostra permet configurar una particular cartografia social que aborda temes com la recuperació reivindicativa del carrer, els conflictes socials, la reorganització veïnal, els nous batecs culturals i també les pervivències del franquisme més enllà del dictador. Al mateix temps, es proposa un treball de rescat de la memòria gràfica domèstica d’aquells i d’aquelles que van viure en primera persona les transformacions d’un temps no tan llunyà en que va canviar la llum. L’exposició, comissariada per l’Observatori de la Vida Quotidiana, es podrà visitar fins al 21 de juliol al Centre Cultural La Casa Elizalde.
Vols assistir a una visita comentada?
  • Divendres 26 de maig a les 18h: visita comentada a càrrec Observatori de la Vida Quotidiana, comissaris de l’exposició
  • Dimecres 7 de juny a les 19h: visita comentada a càrrec de Pilar Aymerich, fotoperiodista.
Activitat gratuïta. Reserves a través de Facebook, telèfon o presencialment a La Casa Elizalde.
PREÀMBULS. CINEMA I TRANSICIÓ/NS 
 
Cicle de tres films emblemàtics del cinema català que es caracteritzen per desmarcar-se de la tendència oficial, tant des del punt de vista de la forma i del contingut, com de a producció, amb un alt grau d'experimentació i de connexió amb la realitat social. Un programa elaborat pel productor i realitzador de cinema independent Lluís Miñarro, amb la col·laboració de LOOP Barcelona.

23 de maig a les 18h: El último sábado, dirigida per Pere Balañà i Bonvehí. Debat amb l'assagista i crític de dinema Carlos Losilla, moderat per Lluís Miñarro.

30 de maig a les 18h: Lock-out, dirigida per Antoni Padrós. Debat amb Antoni Padrós i l'historiador de cinema i mitjans audiovisuals Valerio Carando, moderat per Lluís Miñarro.

6 de juny a les 18h: Informe General II. El nou rapte d’Europa, dirigida per Pere Portabella. Debat amb Pere Portabella, moderat per Lluís Miñarro.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Activitat gratuïta
. Les reserves es podran fer per telèfon, presencialment o a través del Facebookdes d’una setmana abans de la projecció. Les entrades s’hauran de passar a buscar fins a quinze minuts abans de l’inici del documental.
Segueix-nos al Facebook!
Centre Cultural La Casa Elizalde
València 302 - 08009 Barcelona
Tel. 93 488 05 90
www.finestresdelamemoria.org
finestres@casaelizalde.com
Facebook
Website
Email
Instagram

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo