CASA ELIZALDE_EXPOSICIÓ

Informació de La Casa Elizalde www.casaelizalde.com
No veus el correu correctament?
Fes clic aquí
Centre Cultural La Casa Elizalde

Scripts – a chronicle of incidents

Una exposició realitzada per alumnes de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya
Què passa si una màquina comença a dibuixar? L'exposició Scripts - a chronicle of incidentsmostra una extensa sèrie de dibuixos produïts sense la mà, sorgit pel gest implacable d'un dispositiu mecànic, alimentat per una font externa d'informació.

L’exposició presenta el treball de Machinic Protocols, una línia de recerca dins del Màster en Arquitectura Avançada de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya, que es va celebrar a la tardor de 2016. Estructurada en tres seccions diferents, l'exposició presenta màquines de traçat automatitzades, dibuixos cartogràfics basats en dades, i models d'arquitectura interactiva.


Els dibuixos que es mostren són creats mecànicament, però amb irregularitats: no dos dibuixos són els mateixos, els rastres són únics i la seva forma és qualsevol cosa menys homogènia. “Qualitats cal·ligràfiques emergeixen del gest maquinal,  semblant-se estranyament al moviment de la mà de l'artista” comenta Edouard Cabay, comissari de l'exposició i director del projecte.

L'exposició planteja la qüestió de la replicabilitat d'un artefacte artístic i del paper de l'atzar en experimentacions creatives. En el moment en què la màquina sembla perdre la precisió tradicional que caracteritza normalment, és quan es produeixen els resultats més potents.
VISITES COMENTADES

Dijous 4 de maig - Olga Subirós, arquitecta i comissària
Dijous 11 de maig - Josep Perelló Palau, investigador i divulgador científic
Dijous 18 de maig - Vicenç Altaió, poeta, assagista i crític d'art
 
Visites comentades a les 19:30h. Per assistir-hi cal reservar prèviament escrivint un missatge privat al Facebook o trucant al 93 488 05 90. Activitat gratuïta.
Inauguració: dimecres 19 d'abril a les 19.30 h

Exposició fins al 18 de maig de 2017


ENTRADA LLIURE
Horari d’exposicions: de dilluns a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 21 h

Ja ens segueixes?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo