MUSEU MARÍTIM_BUTLLETÍ


butlletí informatiu
Si no veus correctament el nostre butlletí, fes clic aquí
Número 129: del 23 de febrer al 8 de març de 2017

Explica'ns el teu Titanic

Si t'agrada escriure i t'interessa la història del mític vaixell Titanic, t'animem a participar en aquesta nova edició del Concurs de Microrelats Marítims. Al blog del Concurs hi trobareu les condicions de participació i els premis de les diferents categories. Participa-hi, del 25 de febrer fins al 21 de maig.







Inscripció oberta al Taller de fotografia Barcelona desperta


L'MMB ha organitzat un nou taller de fotografia en el que tindreu l'oportunitat de practicar la tècnica fotogràfica en el moment en el qual es fa de dia. Quan surt el sol, la ciutat desperta i la llum del dia ens ofereix escenaris i composicions fotogràfiques molt riques. El curs s'estructura en una part teòrica i una de pràctica, que es realitzarà a bord d'una embarcació tradicional del Museu. Són necessaris coneixements bàsics de fotografia. Diumenge 12 de març. Inscripcions al nostre web.






Què feu els propers diumenges?


El diumenge 26 de febrer veniu a fer un Viatge al fons del mar en batiscaf, una immersió al fons del mar que us permetrà conèixer d'aprop els animals que viuen en aquest habitat. I el diumenge 5 de març us proposem El planetari familiar, projecció que mostra les constel·lacions i els planetes més brillants. L'activitat té lloc al planetari Sphaera, dotat amb una cúpula full dome que permet fer projeccions a 360 graus. El mateix diumenge podeu fer la visita guiada a l'exposició Vaixells de joguina, inclosa en el preu de l'entrada al Museu. Compreu les entrades al nostre web.






Visita guiada a l'exposició 7 vaixells, 7 històries.


L'MMB ha organitzat aquesta visita guiada i adaptada per a persones amb discapacitat auditiva a l’exposició 7 vaixells, 7 històries. La mostra aplega objectes del fons del Museu i s’articula a partir set grans vaixells que introdueixen diversos temes universals vinculats a la història de la navegació. La visita comptarà amb intèrpret en llengua de signes. Activitat gratuïta amb reserva prèvia. Diumenge 5 de març, a les 10.30 h.






L'MMB et recomana...


l'exposició temporal Vaixells de joguina (1870-1939), una mostra que posa en valor la joguina com a document històric i que us transportarà al món dels infants de fa més d'un segle. La mostra fa un recorregut per diferents àmbits expositius, dels quals en destaquem les ciutats i les fàbriques i mestres d'aixa de butxaca. A través d'audiovisuals podreu veure com es fabricaven els vaixells de joguina, tant antigament com en l'actualitat. L'exposició es pot visitar fins al 12 de març.






La petjada marítima de Vilanova i la Geltrú


Us proposem una visita cultural a Vilanova i la Geltrú per a conèixer d'aprop la petjada sel seu passat marítim. L'activitat començarà amb una visita al Far de Sant Cristòfol, que acull les col·leccions del Museu del Mar de Vilanova, el bot de salvament Víctor Rojas i les col·leccions del Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués. La visita acabarà amb una passejada per la zona marítima, on hi trobareu el port pesquer i la llotja de peix. Dissabte 11 de març. Per a més informació consulteu el nostre web.






Club de lectura MMB


Us continuem proposant trobades per a la sisena edició del club de lectura, una activitat organitzada per la nostra Biblioteca, l'objectiu de la qual és apropar la literatura marítima als lectors. La propera sessió tindrà lloc el dissabte 25 de març i estarà dedicada a l'obra La rosa de Alejandría, de Manuel Vázquez Montalbán. El club de lectura permet tenir una visió més rica de l'obra, gràcies a les aportacions dels participants. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia.






L'MMB en xifres


Els diferents espais del Museu Marítim de Barcelona van rebre 321.344 visites durant el 2016. Un increment del 26% respecte de 2015, que coincideix amb l’obertura del Museu a la ciutat i al port gràcies al nou vestíbul de l’edifici de les Drassanes. Per espais, l’Espai Mirador, el nou espai expositiu obert al vestíbul del Museu Marítim va rebre fins a 65.453 visites. Les Naus de les Drassanes van tenir 212.367 visites, un 15% més que el 2015, i el pailebot Santa Eulàlia va rebre 43.534 visites.






La Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana s'amplia


El Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona i l’Ajuntament de Tossa de Mar han signat un conveni perquè el Museu de la Cuina de la Costa Catalana de Tossa s'adhereixi a la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. L'objectiu del conveni és poder dur a terme programes d'estudi i difusió del patrimoni marítim en relació a la gastronomia marítima.






Segueix-nos!
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona. Tel. 933 429 920 · Fax 933 187 876
www.mmb.cat - informacio@mmb.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo