MACBA_CINEMA


MACBACINEMA

facebook
twitter
instagram
youtube


FOCUS #1 LIZZIE BORDEN


Cineasta autodidacta, feminista, pionera del cinema queer i lèsbic militant, Lizzie Borden produeix històries que desafien les lògiques de l'ordre establert. Amb motiu de la reimpressió en 35 mm de la pel·lícula de culte Born in Flames (1983), aquest programa revisita les primeres creacions de Borden. El seu cinema, qualificat de marginal, underground i independent, busca produir una mirada no voyeur sobre el cos femení i planteja la possibilitat de generar un tipus de desig que contraresti el que impera a les pantalles comercials.



Programa — 


Dijous 16 de febrer, 19 h — Regrouping (1976)


Film documental-confessional rarament exhibit, en la línia del cinéma vérité de l’època, en el qual participen, entre d’altres, Barbara Kruger, Joan Jonas i Kathryn Bigelow, i que ofereix un retrat alternatiu del món de l’art. 
Presentació a càrrec de Pablo Martínez, cap de Programes del MACBA. Col·loqui posterior amb Lizzie Borden i Gloria Vilches, coordinadora de Xcèntric al CCCB. 


Divendres 17 de febrer, 19 h — Born in Flames (1983)


Qualificada de «ciència-ficció afrofuturista feminista», aquesta obra és un atac sense pal·liatius a la societat patriarcal, una crida femenina a la lluita armada, amb Kathryn Bigelow, Florynce Kennedy i Adele Bertei. Born in Flames continua sent una pel·lícula actual, que té gairebé l’estatus de llegenda. 
Conversa posterior amb Lizzie Borden, Céline Brouwez, programadora de la CINEMATEK belga, i Pablo Martínez.


Dissabte 18 de febrer, 19 h — Working Girls (1987)


Working Girls presenta la relació de tres dones de classe mitjana que exerceixen la prostitució en un pis de Manhattan. Aquesta pel·lícula obre un debat sense prejudicis sobre la prostitució, la mirada masculina sobre la dona, el desig i l’agència dels cossos. 
Col·loqui posterior a càrrec de Lucía Egaña, artista i videocreadora. 


Preu: 3 €/sessió. Gratuït amb carnet Amic.  
Auditori Meier. Aforament limitat. 



Publicació Born in Flames



MACBA
Plaça dels Àngels, 1 
08001 Barcelona 
Tel.: +34 93 412 08 10
Fax.:+ 34 93 412 46 02 
HORARI DEL MUSEU 
Dilluns, dimecres, dijous i divendres 11 h -  19.30 h
Dissabtes 10 h - 21 h
Diumenges 10 h - 15 h 
Dimarts no festius tancat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo