UNZIP_CONVOCATÒRIA D'ARTS VISUALS 2015

CONVOCATÒRIA ARTS VISUALS /UNZIP 2015.

+ Informació al nostre web:
www.unzip.elprat.cat

Si no pots veure les imatges correctament, activa la funció al teu navegador

/UNZIP Arts visuals al Prat
us convida a participar en la 

 

CONVOCATÒRIA D'ARTS VISUALS
/UNZIP 2015

 

Entrada lliure >>
CONVOCATÒRIA D'ARTS VISUALS
/UNZIP 2015
Un any més /UNZIP, el dispositiu de suport i mediació de les arts visuals al Prat, llança una convocatòria per atorgar beques per promoure la realització de projectes d'art vinculats a la nostra ciutat.

- - - - - - - - - - - - - - - - -
QUÈ ENTENEM PER PROJECTE D'ARTS VISUALS?

Ho entenem com una idea definida conceptual i metodològicament que comporti la realització d'un procés de recerca i formalització des d'alguna disciplina que generi imaginaris visuals (belles arts, imatge, disseny, cinema, arquitectura, performance, etc.)

En aquest sentit els projectes presentats han d'expressar de forma clara i entenedora la idea o concepte que els impulsen, els antecedents, el context, el procés de treball, els recursos necessaris i una aproximació a la formalització final.



MODALITATS

S'atorgaran quatre beques en total, cada una d'elles s'ajustarà a una de les modalitats que definim a continuació:


• Fotografia i societat. 

Un projecte que incorpori l'ús de la imatge com a element essencial d'un treball d'investigació i reflexió social. Impulsada des del Centre Cívic Jardins de la Pau.

Criteris específics:

- Es valorarà:


- la capacitat de proposar un ús crític de la fotografia a través d'un procés artístic i creatiu.

- la capacitat de captar, des de la pròpia mirada, aspectes de la realitat que ens envolta i generar coneixement i opinió sobre temes d’actualitat.

- la realització del projecte es durà a terme desde la seva adjudicació fins a finals d'octubre, i es presentarà en una exposició al 
mes de novembre a la Sala d'exposicions del Centre Cívic Jardins de la Pau.


• Art al barri. 

Un projecte que treballi els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa com a marc. Impulsada des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa.

Criteris específics:

- Es valorarà:

- la capacitat de generar relacions amb i en el territori (barri de Sant Jordi i barri de Ribera Baixa).

- la capacitat de retorn i incidència del propi projecte en el territori.

- l'ús d'una metodologia participativa de treball.



• Projecte exposició (artistes locals).

Un projecte que proposi una exposició individual o col·lectiva a la Sala d'Art Josep Bages realitzada per artistes del Prat. Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

Criteris específics:

- Es valorarà:

- la intenció de compartir un treball artístic amb el més ampli sector possible de la ciutadania del Prat i en àmbits dels circuits artístics del país.

- un plantejament expositiu en el qual l'obra dialogui amb les característiques tangibles i intangibles de la sala i el seu context.

- l'exposició pot ser proposada per artistes i/o comissaris/es i l'obra pot està realitzada o no. En tot cas s'ha de definir bé i explicar-ne el procés de producció si fos necessari.

- l'exposició s'inaugurarà al desembre i al llarg de l'any es realitzarà un procés d'acompanyament de la definició de la proposta realitzat per un grup de persones convidades per /UNZIP.



• Projecte deslocalitzat.

Un projecte que proposi una reflexió i proposta a partir de la idea de ressituar la pràctica artística en contextos no artístics. Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

Criteris específics:

- es valorarà la capacitat de plantejar relacions amb l'entorn, generar imaginaris crítics i redefinir la funció social i els límits de l'art.

 - les accions de presentació, participació o difusió del projecte s'hauran de generar des d'espais no institucionalitzats com a artístics i per tant s'han de proposar espais alternatius (físics, o virtuals).

- la realització del projecte es durà a terme al llarg de l'any, pactant un calendari amb l'organització, i comptarà amb un procés d'acompanyament realitzat per un grup de persones convidades per /UNZIP.

Un sol projecte pot optar a vàries modalitats si es considera que s'ajusta a les definicions i criteris específics que es descriuen en cada cas.
Tanmateix, cada projecte tan sols pot obtenir una sola beca. 




CRITERIS GENERALS 

De forma general es valorarà dels projectes:
• L'interès, qualitat i coherència artística.
• La viabilitat tècnica i la capacitat de realització de les persones responsables.
• El coneixement, respecte i referència a l'entorn del Prat i el seu teixit social.
• La claredat i nivell de concreció en què es presenta la proposta. 

QUÈ CAL PRESENTAR?

Per participar a la convocatòria cal presentar un dossier digital en format pdf que contingui:

• Breu text de descripció de la idea o marc conceptual del projecte.
• Descripció el més precisa possible (text i/o imatges) del procés (accions, calendari, gestió de recursos i documentació del procés) i els resultats concrets que es volen assolir.
• Breu trajectòria artística de les persones responsables de la proposta.
• Dossier d’obra recent amb un mínim de 5 i un màxim de 10 imatges amb una qualitat òptima.
• Fitxa d’inscripció (descarregable al web)



 
ON I QUAN ES PODEN PRESENTAR LES PROPOSTES?

Cal enviar les propostes per correu electrònic a:unzip@elprat.cat (si no rebeu confirmació de l'enviament truqueu al telèfon 934 782 237)
o per correu postal en format digital (CD o DVD) a:

          Centre d'Art Torre Muntadas
          C. Jaume Casanovas, 80
          08820 El Prat de Llobregat
          Tel: 93 478 22 37

La data límit d'entrega de propostes és el 27 de febrer de 2015.



 
QUINA DOTACIÓ TINDRAN ELS PROJECTES SELECCIONATS?

Cada un dels projectes becats disposaran d'una quantitat total de 2.000€ (impostos inclosos) per al suport a la realització del projecte (en el cas de les modalitats que comporten una exposició, els costos de muntatge de l’exposició estan inclosos en aquesta quantitat).

Una vegada seleccionats els projectes, se'n farà efectiva la realització a partir de la signatura d’un contracte entre un representant de l’Ajuntament del Prat de Llobregat o l'empresa concessionària del servei, i les persones responsables de les propostes seleccionades.

Els pagaments de cada proposta seleccionada s'efectuaran a partir de l’emissió d’una factura per part de les persones responsables de cada projecte, que n’assumiran les càrregues impositives que se’n derivin.

 

+ info i bases 
al nostre web:  http://goo.gl/HbeKxN
Facebook 
http://goo.gl/N6KLCg 
i Twitter https://twitter.com/UNZIPelprat 
 
 

/UNZIP és el dispositiu de Suport i Mediació de les arts visuals al Prat, que té la seva seu central al Centre d’Art Torre Muntadas

C. Jaume Casanovas 80
08820 El Prat de Llobregat
 
Horari:
De dimarts a divendres de 16:30h
a 20.30 h
Caps de setmana d'11 a 14 h.
 
Com arribar-hi:
Renfe: R2 (a 11 minuts de Sants Estació) / Bus: 65, 165 i L10
+ informació:
Tel.: 934 782 237  / unzip@elprat.cat / @UNZIPelprat
D'acord amb allò establert a la Llei Orgànica 15/1999, s'informa que les dades personals d'aquest imprès s'incorporen a un fitxer automatitzat municipal amb la finalitat pròpia. Podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades del fitxer, dirigint-se al seu propietari: Ajuntament del Prat de Llobregat / Pl. de la Vila, 1 / 08820-El Prat de Llobregat.

Abans d’imprimir aquest missatge, penseu si cal fer-ho. Entre tots hem de tenir cura del medi ambient.

De acuerdo con lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999, se informa que los datos personales de este impreso se incoporan a un fichero automatizado municipal con la finalidad propia. Podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposicion de los datos del fichero, dirigiéndose a su propietario: Ajuntament del Prat de Llobregat / Pl. de la Vila, 1 / 08820-El Prat de Llobregat.

Antes de imprimir este mensaje, piense si es necesario hacerlo. Entre todos debemos cuidar del medio ambiente.






This email was sent to colbacat@me.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
/UNZIP Dispositiu de Suport i Mediació de les Arts Visuals al Prat · Carrer de Jaume Casanovas, 80, El Prat de Llobregat, Espanya · El Prat de Llobregat, Barcelona 08820 · Spain

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo