MMB_Butlletí

butlletí informatiu
Si no veus correctament el nostre butlletí, fes clic aquí
Número 82. Del 4 al 17 de desembre de 2014

II Concurs de Fotografia de Mar

L'MMB organitza, amb la col·laboració d'altres entitats, la segona edició d'aquest concurs, amb l'objectiu de contribuir al coneixement de la cultura marítima. El tema del concurs és la Barcelona Worl Race, que farà estada a Barcelona del 12 al 31 de desembre. Consulteu les bases i terminis al nostre web.





Els cels de les estacions

Us proposem un cicle de xerrades al planetari digital de l’MMB per conèixer com és el cel de l’hemisferi nord en cada una de les estacions de l’any. Es donaran a conèixer conceptes d’astronomia vinculats a la navegació. L'última sessió del cicle tindrà lloc el 19 de desembre i estarà dedicada al cel d'hivern. Places limitades. Inscripcions al nostre web.




A la recerca del fons submarí, a bord del pailebot Santa Eulàlia

Us proposem una activitat que consisteix en una visita comentada a l’exposició Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua, seguida d'una navegació a bord del pailebot Santa Eulàlia. L'objectiu principal de l'activitat és donar a conèixer la història de les expedicions naturalistes del món submarí i la tecnologia emprada per dur-les a terme. Dissabte 20 de desembre. Places limitades. Inscripcions al nostre web.




Activitats familiars a l'MMB

El diumenge 7 de desembre no us perdeu l'activitat El planetari familiar, projecció que mostra les constel·lacions i els planetes més brillants. L'activitat té lloc al planetari Sphaera, dotat amb una cúpula full dome que permet fer projeccions a 360 graus. I el diumenge 14 us proposem El Bateig del Rei Neptú, una activitat molt divertida en la que us convertireu en tripulants del Beagle, a les ordres del capità Fitz Roy. Podeu comprar les entrades online.




Club de lectura MMB

Us animem a participar en aquest club de lectura organitzat per la nostra Biblioteca, amb l'objectiu de continuar apropant el patrimoni marítim als lectors. La propera sessió tindrà lloc el dissabte 13 de desembre i estarà dedicada a l'obra Capitans intrèpids de Ruyard Kipling. Participar en un club de lectura permet tenir una visió més rica de l'obra, gràcies a les aportacions dels participants. Al nostre web trobareu el dossier de lectura de l'obra. Activitat gratuïta. Places limitades.




Exposició MontPhoto- Últims dies

Mostra de fotografies presentades al concurs internacional de fotografia de natura MontPhoto, entre el 2011 i el 2014, on el protagonisme és el medi aquàtic. Podreu veure fotografies preses sota l’aigua, costes i desembocadures de rius, on la terra s’uneix amb el mar. Una de les missions principals de MontPhoto és difondre l'art de la fotografia de natura i contribuir en la defensa mediambiental. Fins al 8 de desembre




Nova exposició: Barcelona World Race. Una proposta educativa

Exposició de la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) que mostra la Barcelona World Race, la regata de volta al món de vela, a dos i sense escales, a bord dels vaixells Open 60, dins el calendari internacional IMOCA. A la mostra es podrà veure com s’organitza un equip de regates, com és un vaixell IMOCA Open 60, com és la vida a bord en aquests vaixells i una explicació detallada del programa educatiu entorn la regata. A partir del 12 de desembre.





Conferència sobre Les primeres comunitats agrícoles a Catalunya

En el marc del projecte El Raval 6.000 anys d'història, l'MMB acull la conferència sobre les primeres comunitats pageses a Catalunya en la que s'explicarà com fa 6.000 anys es van introduir pràctiques agrícoles i ramaderes, el que va suposar un trencament de la manera de viure i organitzar-se. La conferència anirà a càrrec d'investigadors i professors de la Institució Milà i Fontanals i la UAB. Dimarts 16 de desembre, a les 18h, a la sala d'actes del Museu. Entrada lliure.




Sumaris de revistes a la Biblioteca de l'MMB

La Biblioteca del Museu té un fons molt important de publicacions periòdiques. Aquestes revistes especialitzades contenen articles molt interessants, sovint amb informació que no tenim a cap llibre. Ja fa temps que estem explotant aquestes fonts d'informació per això detallem i posem al vostre abast, de manera periòdica, els sumaris-continguts de cada una de les revistes. Acabem de publicar el sumari número 30. 

 Segueix-nos!
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona. Tel. 933 429 920 · Fax 933 187 876
www.mmb.cat - m.maritim@diba.cat
Aquest butlletí s'envia a l'adreça de correu: mmercecb44@hotmail.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo