BARCELONA METRÒPOLIS_BUTLLETÍ

Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí
Setembre-Octubre 2015 //Número 97 / http://w2.bcn.cat/bcnmetropolis/
Barcelona, ciutat de la literatura
Barcelona, ciutat de la literatura
Barcelona ha apostat durant segles pel sector del llibre i vol continuar apostant per la literatura, ara en qualitat de Ciutat de la Literatura de la Unesco. El programa d’acollida d’escriptors amenaçats, la xarxa de biblioteques i llibreries, l’àmplia oferta de festivals i fires, la força del sector editorial, que la situa com a capital editorial, la celebració del Dia del Llibre, el projecte museístic Casa Vil·la Joana i tots els racons de la ciutat plens de literatura o que han inspirat històries que s’han convertit en llibres…; tot això i els projectes en marxa, així com la capacitat de Barcelona per crear lligams i xarxa internacionals, han fet plantejar la candidatura a Ciutat de la Literatura de la Unesco, una oportunitat per seguir impulsant la cultura local des del món del llibre i per projectar-la arreu.
Llegiu-ne més »
Foto: Agustí Torres. Retrat de Miquel Barceló
Pere Antoni Pons entrevista Miquel Barceló
Miquel Barceló recorda els temps passats a la Barcelona de fa quaranta anys com una època molt vital i efervescent. Conscient que el món de l’art ja no té un sol centre com anys enrere, no pretén arribar a tot arreu: un pintor no pot ser com la Coca-Cola, afirma, que aspira a conquerir tots els mercats.
Llegiu-ne més »
Foto: Prisma Archivo. Entrada de Roger de Flor a Constantinoble, oli de José Moreno Carbonero (1888), del Palau del Senat de Madrid, que representa la desfilada dels almogàvers davant de l’emperador bizantí, Andrònic II, l’any 1303.
Ramon Muntaner, historiador (i novel·lista) del casal de Barcelona
Els centenaris haurien de ser un estímul per llegir les obres dels celebrats. I això hauríem de fer en ocasió del 750è aniversari del naixement de Ramon Muntaner. Però com l’hem de llegir? El fet és que ens trobem davant d’un gran manipulador, potser un dels més grans del nostre passat medieval. Un article de Stefano M. Cingolani.
Llegiu-ne més »
Foto: Katia Repina. La plaça Roja de Moscou, amb les històriques galeries comercials GUM i, al fons, la catedral de Sant Basili.
Barcelona vista des de... Rússia
El traductor Arnau Barios ens diu que quan un rus invoca amb recança el gaudi de Barcelona, no confon l’accent, no parla d’edificacions capritxoses, sinó que comet un lapsus per on s’escapa una certesa. Enyora una ciutat més fàcil, a escala humana, amb un clima benigne, un menjar bo, un bon tracte, unes llibertats alhora execrades i volgudes; una ciutat on les recompenses del cos vénen dosificades i no a patacs.
Llegiu-ne més »
@bcnmetropolis 
© Copyright: Ajuntament de Barcelona 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo