FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES_ACTIVITAT





Activitat | Actividad

5/10/2017 | Fundació Antoni Tàpies, Barcelona


Foto: Eloi Gimeno. INÚTIL#2: ENRIC FARRÉS DURAN. REALITZAR UN PAPER. Editorial Folleto

Dijous 5 d’octubre del 2017, a les 18.30 h | Activitat a la Biblioteca de la Fundació

El llibre. Inútil#2: Enric Farrés Duran. Realitzar un paper

Projecte comissariat per Vista Oral. 
La publicació INÚTIL#2: ENRIC FARRÉS. REALITZAR UN PAPER és un dels resultats del periple d’Enric Farrés i Vista Oral a Los Àngeles durant el mes d’abril de 2017. La publicació —com l’exposició a la que va acompanyar— és un pas més enllà del projecte Los papeles del Siglo.

Quan semblava que el projecte no tenia marxa enrere, que les possibilitats de mutació i anàlisi s’havien esgotat en l’acte d’aniquilació, Enric planteja una reconstrucció dels fets; els esdeveniments sota els quals es van produir els documents, els papers recopilats per ell durant anys. En aquesta reconstrucció dels fets, s’apel·la un visitant ideal, que de manera activa entén els papers com a instruccions —més o menys críptiques— davant de les que ha de prendre una sèrie de decisions crucials.

La performativitat de l’arxiu, la seva capacitat de mutar i de ser activat, el seu pas de paper a .jpg, d’analògic a digital —conceptes constantment apuntats pels paradigmes més recents de l’arxivística— són portats a les seves màximes conseqüències a les noves manifestacions que es van plantejar tant a la presentació a Los Angeles Contemporary Archive (LACA) com a l’espai expositiu 56x45x25, en col·laboració amb Vista Oral. | Més informació




Jueves 5 de octubre de 2017, a las 18.30 h | Actividad en la Biblioteca de la Fundació

El libro. Inútil#2: Enric Farrés Duran. Realizar un papel

Proyecto comisariado por Vista Oral.
La publicación INÚTIL#2: ENRIC FARRÉS DURAN. REALIZAR UN PAPEL es uno de los resultados del periplo de Enric Farrés y Vista Oral en Los Ángeles durante el mes de abril de 2017. La publicación —al igual que la exposición a la que acompañó— es una vuelta de tuerca más al proyecto de Los papeles del Siglo.

Cuando parecía que el proyecto no tenía vuelta atrás, que las posibilidades de mutación y análisis se habían agotado en el acto de aniquilación, Enric plantea una reconstrucción de los hechos; los eventos bajo los cuáles se produjeron los documentos, los papeles recopilados por él durante años. En esta reconstrucción, se apela a un visitante ideal, que de manera activa entienda los papeles como instrucciones —más o menos crípticas— ante las que ha de tomar una serie de decisiones cruciales.
La performatividad del archivo, su capacidad de mutar y de ser activado, su paso de papel a .jpg, de analógico/digital —conceptos constantemente apuntados por los paradigmas más recientes de la archivística— son llevados a sus máximas consecuencias en las nuevas manifestaciones que se plantearon tanto en la presentación en Los Angeles Contemporary Archive (LACA) como en el espacio expositivo 56x45x25, en colaboración con Vista Oral. | Más información










Patrocinadors institucionals | Patrocinadores institucionales


Col·laboradors | Colaboradores


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo