LA MUGA CAULA_FESTIVAL POESIA,ACCIÓ,PERFORMANCE

Dadà Empordà

12a trobada internacional de poesia d'acció i performance

El món serà artístic o no serà!
L’any 1916 un grup de poetes i pintors exiliats de la Gran Guerra a Zurich van crear una idea, el dadaisme, un gest artístic contra la guerra química i mecànica i, en definitiva, un gest contra les raons d’estat, que sempre són secretes. Amb l’art efímer i d’acció, l’atzar i l’absurd, els dadaistes replicaven a tot plegat.
Avui, les bombes exploten als metros i aeroports d’Europa, i seguen vides i eliminen drets. La por envers l’altre i envers nosaltres mateixos domina els ànims mentre els Estats tanquen fronteres per on no paren de circular armes que arrasen ciutats senceres a l’altra riba de la Mediterrània. Alguns diuen que tot és per controlar un gasoducte…
Dadà Empordà proclama que el món serà artístic o no serà! Cada capvespre, en clau xifrada, les granotes del poble canten la solució de l’enigma acompanyades de la fressa geomètrica i mineral de la Caula. Aquest mantra misteriós aplegarà poetes i artistes d’arreu. Junts buscarem l’alternativa al gasoducte impune. Duchamp va proposar l’Aire de París, nosaltres continuem: Aire de la Muga Caula, dadà de l’Empordà!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo