MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA_BUTLLETÍ


butlletí informatiu
Si no veus correctament el nostre butlletí, fes clic aquí
Número 100: del 14 al 28 d'octubre

Nits de tinta

Jake Abbott i Felipo Escolano ens presenten aquesta mostra sobre un art de pesca que es remunta al segle XVI: les pesqueres. L'exposició aplega retrats, baixades a pesqueres, panoràmiques des de la mar, fotografia submarina i vídeo documental. 





L'MMB al Saló Nàutic Internacional de Barcelona

Del 14 al 18 d'octubre tindrà lloc el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, al Port Vell. L'MMB hi participa amb un estand a l'espai de la Marina Tradicional en el que hi exposa el patí de rems, una de les embarcacions que conformen les col·leccions del Museu. L'MMB ha centrat el seu estand en la recuperació, la salvaguarda i la conservació d'embarcacions històriques. 




Un llenguatge comú, una difusió eficaç

L'MMB celebra la III Jornada sobre la fotografia en museus, arxius i biblioteques. Enguany la jornada aborda la necessitat de l’ús d’un vocabulari comú per facilitar la tasca de descripció, i sobre la seva funció com a instrument de comunicació entre les col·leccions fotogràfiques i els usuaris. Programa i inscripcions a la web!




Lliurament del Premi Nostromo

El 22 d'octubre tindrà lloc a la sala d'actes de l'MMB el lliurament del XIX Premi Literari Nostromo. L'edició d'enguany està dedicada a 
Ramon Muntaner, cronista, funcionari i soldat. L'acte reunirà a tots els participants, col·laboradors i associació d'amics de Nostromo. La novel·la guanyadora del premi, amb una dotació 10.000 €, serà editada per l'Editorial Juventud.





Introducció a la carta nàutica

L'MMB ha organitzat un curs de sis hores que té com a objectiu introduir els principis bàsics de la navegació quan es té la costa a la vista i, per tant, es pot treballar amb la carta. Reconeixerem l’escala, la topografia general, la declinació magnètica, farem rumbs i distàncies, i simulacions. 13 i 14 de novembre. Inscripcions a la web!




Club de lectura MMB

Us animem a participar en aquest club de lectura organitzat per la Biblioteca, amb l'objectiu d'apropar el patrimoni marítim als lectors. La propera sessió tindrà lloc el dissabte 24 d'octubre i estarà dedicada al llibre Fábulas y leyendas de la mar d'Àlvaro Cunqueiro. Participar en un club de lectura permet tenir una visió més rica de l'obra, gràcies a les aportacions dels participants. Al nostre web trobareu el dossier de lectura de l'obra. Activitat gratuïta amb places limitades.




Presentació del llibre A rumbo

L'escriptor i investigador Lino J. Pazos presenta el seu llibre A rumbo. Antonio López - Compañía Trasatlántica. La presentació tindrà lloc el dissabte 17 d'octubre a les 19.30 h, a la sala d'actes de l'MMB. Entrada lliure.




L'espai de consulta de l'MMB

Des del passat maig, tenim a l'MMB un nou espai renovat: l'espai de consulta. Us convidem a sentir aquest podcast del programa La Brúixola d'Onda Cero, on s'explica en què consisteix el nou espai, quins són els seus avantatges i què podeu trobar.

 Segueix-nos!
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona. Tel. 933 429 920 · Fax 933 187 876
www.mmb.cat - informacio@mmb.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo