SALA PREMSA DE SANT CUGAT_POESIA

logo                              

Dijous, 8 de setembre de 2016

El XVI Festival nacional de poesia a Sant Cugat amplia espais i nombre d’activitats a l’entorn del fet poètic
Més de 60 propostes en 26 espais ompliran de poesia Sant Cugat del 16 al 23 d’octubre
La fotografia serà el fil conductor de les exposicions del Festival, que ha emprat una imatge del santcugatenc Kim Manresa per a la portada del programa
En el marc de la Setmana del Llibre en Català, la tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, han presentat la programació del Festival nacional de poesia a Sant Cugat que enguany arriba a la seva 16a edició i que se celebrarà del 16 al 23 d’octubre.  A més, des del 10 de setembre i fins al 15 de desembre, Sant Cugat seguirà respirant poesia  durant quinze setmanes, amb seixanta activitats i set exposicions d’alt voltatge poètic en vint-i-sis d'espais diferents de la ciutat que esdevé, anys rere any, l’epicentre poètic nacional.

La imatge del cartell del Festival és de l'artista santcugatenc Kim Manresa, una imatge que conté els colors del món oferts a través d'una mà estesa als espectadors i lectors de poesia. Aquesta imatge forma part d'una sèrie de fotografies que conformen l'exposició El llenguatge del poeta,que es podrà veure a la biblioteca Central Gabriel Ferrater.

ACTES DESTACATS
El Festival comptarà amb una multiplicitat d’activitats: lectures poètiques, recitals, tallers de poesia, conferències, espectacles musicals, etc. adreçades a  tots els públics perquè tothom pugui gaudir de la poesia (infants, joves i adults), i pugui fer-ho en entorns ben diferents: llibreries, teatres, escoles, biblioteques, i també al carrer.

Inauguració del Festival
Diumenge 16 d'octubre a les 18 h al Teatre-Auditori 
ART, espectacle de Manel Camp, homenatge a l'obra i pensament de Ramon Llull

Jordi Bosch recita Pere Quart
Dimarts 18 a les 19 h al Cafè-Auditori

Dimarts 18 a les 21 h al Teatre-Auditori

Dijous 20 d'octubre a les 21 h al Teatre-Auditori 
Direcció: Pau Carrió
Poetes: Víctor Sunyol, Mireia Vidal-Conte, Marc Granell, Biel Mesquida, Gemma Gorga, Jordi Llavina, Vinyet Panyella, Blanca-Llum Vidal
Producció: Isabel Vicente i Maria Permanyer
Direcció: Meri Torras
Composició musical i interpretació al piano: Clara Peya
Cantaor: Pere Martínez
Coreografies i dansa: Laia Santanach i Cos de Dansa de l'Esbart Sant Cugat
Interpretació teatral: Tallers de teatre Sílvia Servan

El trànsit de la llum
Diumenge 23 d'octubre a les 12 h al Celler Modernista
Amb: Pere Gimferrer, Josep Pedrals i Gerard Claret. Presenta Laura Borràs. 

ALTRES ACTIVITATS
Tal com han esmentat la tinenta d'alcalde de cultura, Carmela Fortuny, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, "El Festival combina propostes innovadores sobre la tradició  com la que ens oferiran  Enric Casasses i Josep Pedrals amb Llull, o bé l’exercici de literatura comparada que Biel Mesquida, Pepa López i Carme Caillol duen a terme amb “Cos a cos” de Llull a Verdaguer i fins a Vinyoli, traçant una línia de relacions poètiques de primera magnitud. Però el FNP també es fa ressò i altaveu d’efemèrides i commemoracions com l’Any Llull, present des de la inauguració amb Manel Camp i amb una forta presència dins el Festival, proporcional a la magnitud de la figura, però també amb els homenatges a Pere Quart, Montserrat Roig, Caterina Albert, Vidal Alcover, Carles Hac Mor o Ventura Ametller”.

EXPOSICIONS
El fil conductor de les exposicions del Festival és la fotografia, entre els artistes que presentaran els seus treballs tenim Kim Manresa, Berta Vallribera, Dídac Rocher i Marta Huertas (Generació Horiginal).

MIRADA AL PASSAT
Si el vincle conductor de l'any passat va ser la música per celebrar el 15è aniversari del Festival, enguany és la imatge visual: la fotografia, sense deixar de banda la força de la música que ens portaran Cesk Freixas, Borja Penalba, Mireia Vives, Laia Martinez i Lopez i Cap de turc, Joan Dausà, Arnau Tordera, Sergi Carós i Adrià Sàbat. Per més informació de l'històric, consulteu l'enllaçhttp://lletrescatalanes.cat/ca/programes/festival-nacional-de-poesia

DESCARREGA’T LA PROGRAMACIÓ EN AQUEST ENLLAÇhttp://goo.gl/HyjQRy



10 de setembre al 15 d’octubre activitats prèvies
16 al 23 d’octubre Festival nacional de poesia
24 d’octubre al 15 de desembre activitats posteriors



Enllaços multimèdia
wordpress-32x32 twitter-32x32 flickr-32x32 youtube-32x32

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo