CENTRE D'ART LA RECTORIA_EXPOSICIÓ


desconnexions600
 
Aquest món té els cables creuats. Les contradiccions ens dominen, els oposats es toquen, i en el contacte sovint treuen espurnes. Sabem que l’imperatiu de la Xarxa ens demana d’estar connectats, nit i dia: hem de ser accessibles, estar localitzables, ser interactius. Sempre. Una connexió que té tot l’aspecte d’una desconnexió: de la vida concreta, del context proper. El present absolut de la connectivitat global interfereix amb el present individualitzat, relatiu, de la persona, amb la seva subjectivitat i les seves circumstàncies. També l’art es debat en aquest marc d’ambivalències: perquè cada forma específica d’estar connectat implica una desconnexió paral·lela. 

El treball creatiu connecta l’artista a una vivència osmòtica entre el dins i el fora, en un camí solitari que el desconnecta de la resta. Perseguir la pròpia idiosincràsia té un preu, però és des d’aquesta trajectòria aïllada que broten els nexes que ens relacionen amb els altres. És així com recerques dispars poden aparellar-se, en un diàleg que, si no sorgeix d’una orientació comuna, troba origen en la desorientació compartida davant del món i les seves incongruències.

DES/CON/NEXIONS és un tast de quatre recerques diferents, d’artistes que s’han trobat a l’aixopluc del Centre d’Art La Rectoria, situat a Sant Pere de Vilamajor, a la falda del Montseny. Un espai per a la creació que des de fa vint-i-vuit anys promou activitats d’art: exposicions, tallers, cursos, residències per a artistes, intercanvis... Com aquest, primera interacció amb l’espai “la Xina”, actiu al Raval si fa no fa des dels mateixos anys, que trobarà reciprocitat a la Rectoria de Sant Pere en una exposició d’artistes propers al centre barceloní. Un altre encreuament, un altre nexe.

Albert Cubells, (Barcelona 1958), graduat en Ceràmica, utilitza tècniques mixtes per a la creació d’obres on el color, la matèria i els sentiments s’integren en una mateixa identitat. El seu treball es mou en un terreny emocional i intimista, que cerca en l’abstracció els camins de la creació espontània, la recerca de l’equilibri i un esbós d’ordre. Està vinculat des de 1987 al Centre d’Art La Rectoria, on col·labora en diverses activitats i en la seva gestió. La seva obra s’ha exposat a Catalunya, Alemanya, França i Espanya.

Glòria Ortega, (Manlleu 1954), escultora formal i conceptual a la vegada. Dos materials sempre presents: el ferro i el fang. El ferro oxidat i la terra cuita anteposen la idea al discurs; atès que l’art és allò que és i que no és. Va obtenir beques als Estats Units (Nova York), a Portugal, a Itàlia i a l’estat espanyol (Menorca). Va participar en nombroses exposicions col·lectives a Catalunya i Balears, i a diferents centres de França i d’Itàlia. Està vinculada al Centre d’Art La Rectoria des de la seva creació.

Pere Pich, (1958), fa uns anys va obrir el mapa de l’Àfrica, va agafar una motxilla plena d’estris per dibuixar i va descobrir que el viatjar i l’aquarel·la es marinaven. Complementa la mirada dibuixada de l’Àfrica amb la de professor a Barcelona, en l’especialitat de l’escultura, llenguatge que l’ha acompanyat professional i artísticament durant dècades.

Stefano Puddu, (Cagliari, 1961), cultiva la creació artística en paral·lel a la seva activitat de dissenyador, sense deixar de banda un compromís intel·lectual i cívic en els moviments socials que proposen alternatives a la barbàrie econòmica que intenta dominar el nostre món. La seva obra, amarada d’intenció poètica, s’ha pogut veure a Sardenya, Alemanya, Catalunya, Suècia i Japó.
 
 

Títol: DES/CON/NEXIONS
Autors: Albert Cubells, Glòria Ortega, Pere Pich i Stefano Puddu
Espai: La Xina A.R.T., Hort de la bomba 6, 08001 Barcelona
Dates: del 18 de novembre al 9 de desembre de 2016
Horari: tardes de diluns a dissabte de 17:30 a 20:30 h. També visites concertades (Tel: 678 452 653).
Inauguració: divendres 18 de novembre a les 19’30 h

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo