MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA_BUTLLETÍ


butlletí informatiu
Si no veus correctament el nostre butlletí, fes clic aquí
Número 112: del 7 al 20 d'abril de 2016

Sant Jordi 2016

El 22 d'abril celebrem la revetlla de Sant Jordi al pailebot Santa Eulàlia. Hi haurà lectures compartides i tertúlia amb l'escriptor R. Ibáñez, autor del llibre La última galera del rey. A més, durant tot el dia s'alliberaran llibres de la biblioteca a diferents espais de les Drassanes i al jardí del Museu seguint la iniciativa de bookcrossing. 





Curs i taller de navegació costanera- Inscripció oberta!

L'MMB us presenta un taller introductori a la navegació costanera i un curs de navegació costanera avançada. L'objectiu de les dues activitats és acostar-vos a la navegació astronòmica i costanera d’una manera distesa i amb diferents propostes originals i així arribar a comprendre com s’ho feien els navegants per orientar-se enmig dels oceans. Taller introductori, 9 d'abril. Curs avançat, 20 i 21 de maig. Inscripcions al nostre web.




Taller de fotografia en vaixell clàssic- Inscripció oberta!

L'MMB ha organitzat aquest curs d' introducció a la fotografia marítima de nivell inicial, dins el programa de cursos Instantànies de mar 2016. Els objectius del curs són conèixer l’equip fotogràfic i les seves possibilitats al mar, aplicar les mesures de seguretat pel fotògraf i equip, i conèixer les particularitats de la navegació a bord d’un vaixell clàssic. No són necessaris coneixements previs de fotografia ni de navegació. Del 15 al 17 d'abril. Places limitades. Inscripcions al nostre web.




Activitats de diumenge a l'MMB

Si voleu passar una bona estona en família, us proposem diferents activitats per als matins dels diumenges. En destaquem Acadèmia Pirata, el taller Bot de vent, Vaixells estampats i la visita guiada a l'exposició 7 vaixells, 7 històries. Podeu fer la reserva de les activitats al nostre web!





Visita guiada «7 vaixells, 7 històries»

El proper dissabte en tindrem  la visita guiada i adaptada per a persones amb discapacitat visual a l’exposició «7 vaixells, 7 històries». La mostra aplega objectes del fons del museu i s’articula a partir set grans vaixells que introdueixen diversos temes universals vinculats a la història de la navegació: el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge, el canvi tecnològic.




IV Concurs de microrelats de l'MMB

El concurs de microrelats està arribant a la seva recta final. Encara ets a temps de participar-hi! Enguany el concurs està dedicat a la novel·la negra. L'objectiu principal del concurs és fomentar el coneixement de la cultura marítima. S'hi pot presentar qualsevol persona major de 10 anys, amb un relat inèdit. El concurs disposa d'un blog on hi ha recollits tots els relats presentats fins ara. La data límit de participació és el 10 d'abril.




Atureu el vaixell!

Fins a finals de maig es pot visitar l'exposició Atureu el vaixell!: Els atacs a la marina mercant espanyola durant la Primera Guerra Mundial (1914-1918). Una exposició que mostra, com tot i la seva neutralitat, més de 80 vaixells mercants espanyols van ser enfonsats pels submarins alemanys, que consideraven que en transportar determinades mercaderies, ajudaven a l'economia de guerra dels aliats.




Exposicions virtuals del MMB

Us recomanem les exposicions virtuals de l'MMB. Un autèntic plaer navegar per Embarcacions; La platja, un espai canviat i Vaixells mercants: la transició de la vela al motor. Embarcacions ens apropa a les embarcacions tradicionals. La platja, un espai canviant  presenta la transformació de les platjes i Vaixells mercants reflecteix com l'evolució del transport de mercaderies va en paral·lel a la transició de la vela al motor.

 Segueix-nos!
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona. Tel. 933 429 920 · Fax 933 187 876
www.mmb.cat - informacio@mmb.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo