AMICS DE LES ARTS_TALLER LECTURES

Si no pots veure bé aquest missatge, obre'l en el teu navegador.
Amics de les Arts i Joventuts Musicals

Amics de les Arts i Joventuts Musicals 
es complau a convidar-vos al


Taller de lectures llibertàries 2016


Murray Bookchin


A càrrec d'Àlex Alfaro Blanco


Murray Bookchin (EUA, 1921 - 2006). Historiador, professor universitari, investigador, ideòleg i activista ecologista nord-americà, fundador de l'ecologia social (ecoanarquisme) i un dels pioners del moviment ecologista. Va ser autor d'una extensa col·lecció de llibres sobre història, política, filosofia, assumptes urbanístics i ecologia. Ideològicament Bookchin va evolucionar des d'un marxisme tradicional cap al socialisme llibertari, en la tradició anarquista de Kropotkin.

La seva integració de les tradicions descentralitzadores, no jeràrquiques i populars, amb l'ecologia, des de la perspectiva filosòfica llibertària, en els anys 50 i 60 del segle XX, massa innovadora en aquells temps, ha penetrat posteriorment en la consciència dels nostres temps.

Una de les seves propostes més recents va ser el que va anomenar municipalisme llibertari, basada en la recuperació de les assemblees populars i la democràcia directa a nivell municipal, de veïnatge i de barri. Per evitar que això conduís a les ciutats a una mena de provincianisme, va proposar un confederalisme cívic i, també, una economia municipalitzada, per oposició al sistema capitalista i a l'economia estatitzada marxista.
 



 L'acte tindrà lloc dimarts 26 de gener de 2016, a les 19:00h,
a la Sala Joaquim Vancells (entrada pel C/  Sant Pere, 46, 1a planta)


 






Enviat per:
1_amicsdelesarts_jjmm
C/ Teatre, 2
C/ Sant Pere, 46, 1r
TerrassaBarcelona  08221


Entra a www.amicsdelesarts-jjmm.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo