AMICS DE LES ARTS_TALLER LECTURES

Amics de les Arts i Joventuts Musicals

Amics de les Arts i Joventuts Musicals 
es complau a convidar-vos al


Taller de lectures llibertàries 2016


Hakim Bey


A càrrec de Josep Maria Casasús


Hakim Bey és el pseudònim de Peter Lamborn Wilson (Nova York, 1945), un escriptor, assagista i poeta nord-americà que es descriu a si mateix com "anarquista ontològic" i místic sufí. A la fi dels anys 60 visita el Marroc, l'Índia i Iran, on va viure fins a 1979. Hakim Bey ha estudiat el comportament de societats secretes xineses, els hackers i els pirates utopistes, i els costums i els teatres rituals dels xamans, la música "màgica" dels pobles primitius, l'art i l'economia del paleolític.
Es va fer famós el 1990 amb la seva obra Zona temporalment autònoma. Se l'associa amb el situacionisme i les tendències anarquistes de post-esquerra i anarcoindividualistes, tot i que també se sap que té molta simpatia cap a la Industrial Workers of the World (organització sindicalista revolucionària).
Els textos de Hakim Bey es caracteritzen per tractar de reactualitzar formes i conceptes de realitats socials de diversos llocs del globus en els quals s'expressa una lògica llibertària de relacions humanes. Així mateix, són constants les referències a idees religioses no tradicionals que expressen sentits d'autorealització en formes llibertàries.
L'anarquisme ontològic és una forma d'encarar la realitat on no es necessiten teories que es tanquin en si mateixes, sinó accions que tendeixen a despullar l'home de preconceptes moderns. És un desafiament obert a la societat actual, on el Jo és posat a prova, per veure si és capaç de qüestionar certs comportaments i pensaments que es manifesten mecànicament i que cal rebutjar com totes les convencions de tota societat organitzada entorn a il·lusions.




 L'acte tindrà lloc dimarts 19 de gener de 2016, a les 19:00h,
a la Sala Joaquim Vancells (entrada pel C/  Sant Pere, 46, 1a planta)


 






Enviat per:
1_amicsdelesarts_jjmm
C/ Teatre, 2
C/ Sant Pere, 46, 1r
TerrassaBarcelona  08221


Entra a www.amicsdelesarts-jjmm.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo