MUSEU MARÍTIM BARCELONA_BUTLLETÍ


butlletí informatiu
Si no veus correctament el nostre butlletí, fes clic aquí
Número 142: del 2 al 15 de novembre de 2017

Nova exposició temporal Drap-Art'17

Arriba una nova exposició que us parlarà del problema de la contaminació del mar. Diversos artistes internacionals us oferiran la seva personal mirada sobre la necessitat d'orientar-nos cap a models de vida més sostenibles. La inauguració tindrà lloc el divendres 3, a les 19 h. La mostra es podrà visitar fins al 26 de novembre. Entrada gratuïta.





Cursos de manteniment d'embarcacions- Inscripcions obertes

Aquesta tardor tenim tenim tres cursos oberts relacionats amb el manteniment de les embarcacions: el curs de manteniment de vaixells de fibra, el de manteniment de motors dièsel i el d'enèrgia elèctrica a bord. L'objectiu dels cursos és que els propietaris de petites embarcacions puguin fer-ne el manteniment general i possibles millores. Places limitades.




Els diumenges, vine a l'MMB!

Tots els diumenges de mes us continuem oferint una activitat matinal diferent. Us proposem una immersió en batiscaf al planetari que us permetrà descobrir la fauna marina.També al planetari podreu veure d'aprop les constel·lacions i els planetes més brillants i us explicarem com la gent de mar es fixava en el cel per orientar-se. Places limitades. Inscripcions al nostre web.




La platja i el mar com a espais de lleure

Us presentem la segona xerrada del cicle Maridatges marítims, en aquesta ocasió entorn de l'exposició 7 vaixells, 7 històries. En aquesta ocasió l'activitat abordarà com la platja i el mar han passat de ser un espai de treball a un espai de lleure. La xerrada anirà a càrrec de Mercè Tatjer, catedràtica emèrita de didàctica de ciències socials a la UB. El cicle està organitzat per l'MMB i el grup editorial Sàpiens. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Dijous 16 de novembre, a les 19.30 h. 




L'obra Visibilidad Cero guanya el XXI Premi Nostromo

El passat 26 de octubre es va lliurar el XXI Premi Literari Nostromo l'Aventura Marítima a l'obra Visibilidad Cero de Fernando de Cea Velasco. El XIV Premi Infantil el va guanyar l'obra Les Illes Formigues de Xavier Toll i l'obra El meu gran somni d'Ona Mestre, va ser la finalista. El premi Nostromo, l'únic a l’Estat espanyol sobre literatura marítima, té una dotació de 6.000 € i la publicació de la novel·la per la Editorial Juventud.




Els guanyadors del concurs de microrelats d'embarquen en el Santa Eulàlia

El passat 21 i 28 d'octubre, els guanyadors de la V Concurs de Microrelats Marítims van gaudir del premi de navegar amb el pailebot Santa Eulàlia. Una travessia pel front marítim de Barcelona, des del Moll de la Fusta fins al Fòrum. Els participants van formar part de la tripulació, col·laborant amb els mariners hissant veles i subjectant caps. En l'edició d'enguany es van presentar més de quatre cents relats, distrubuïts en tres categories. Tot un èxit.




Laboratori d'experts en fotografia naval


L'arxiu fotogràfic de l'MMB va participar en el I Congrés Internacional de Fotografia Naval, que va tenir lloc els passats 5 i 6 d'octubre a València. La comunicació presentada pel nostre equip, Un Laboratori d'experts en fotografia naval del Museu Marítim de Barcelona va voler donar a conèixer el grup de treball consolidat des de fa uns anys a l'MMB. Aquest grup d'experts es reuneix quatre cops l'any i fa una tasca d'investigació i de transmissió de coneixement molt valuosa de les nostres col·leccions fotogràfiques. 





Descobreix els jardins del Baluard i el Portal de Santa Madrona

Us recomanem la visita als jardins del Baluard i al portal de Santa Madrona. Els jardins estan situats just al damunt de la muralla i el portal és l'únic que es conserva de la muralla medieval. Proper dia de visita: 5 de novembre, d'11 a 14 h. Entrada lliure. Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.

 Segueix-nos!
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona. Tel. 933 429 920
www.mmb.cat - informacio@mmb.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo