FUNDACIÓ JOAN MIRÓ_BUTLLETÍ

Si no pots veure correctament aquest e-mail, fes clic aquí
14 de novembre de 2017Comparteix    
Espai 13 - La possibilitat d'una illa

Irene de Andrés - «Espècies nàufragues»

Del 17 de novembre de 2017 al 7 de gener de 2018
La proposta d'Irene de Andrés per a l'Espai 13 parteix del conflicte polític generat entre els governs de Colòmbia i Espanya i l'empresa nord-americana Sea Search Armada davant la troballa del galió San José, enfonsat a les illes del Rosario, a Colòmbia més de tres segles enrere.

L'artista interpreta les tensions actuals que aquest descobriment ha suscitat en el marc de les relacions postcolonials, i des d'un nou context socioeconòmic en què es perfilen vincles entre el colonialisme i l'actual explotació turística de les illes del Rosario. De Andrés treballa també a l'entorn del potencial poètic del concepte de naufragi, entenent les restes del vaixell com una càpsula del temps que en ser descoberta introdueix abruptament en el present una temporalitat anterior.

Inauguració: dijous 16 de novembre, a les 19 h
Més informació
Nadala 2017

Josep Mañà - «Joan Miró i les figuretes de pessebre»

Del 23 de novembre de 2017 al 7 de gener de 2018
La instal·lació Joan Miró i les figuretes de pessebre vol fer palès l’afecte que l'artista tenia per aquesta imatgeria, que formava part del repertori d’objectes d’art popular que recopilava i que li va servir d’inspiració per a diverses obres.

Les imatges fotogràfiques de Joaquim Gomis són un testimoni de l’interès i l’estima que Joan Miró tenia per les expressions artístiques de la cultura popular.

Inauguració: dimecres 22 de novembre, de 18 a 20 h
Més informació
Exposició temporal

Sumer i el paradigma modern

Fins al 21 de gener de 2018
L'exposició Sumer i el paradigma modern posa en conversa la creació mesopotàmica i l'obra d'artistes moderns, sobretot durant el període d'entreguerres (1918-1939). Alhora, vol trobar una resposta a la fascinació moderna per les troballes del Pròxim Orient antic.

La mostra evidencia com la figuració de les obres de Mesopotàmia entra a formar part de l'imaginari de l'art occidental i com l'escriptura cuneïforme és molt apreciada, primer pels museus arqueològics occidentals i posteriorment pels artistes. També aborda l'herència fins als nostres dies de la composició infinita realitzada amb segells cilíndrics i la influència dels mites mesopotàmics com la torre de Babel o el Poema de Gilgamesh, convertits en motius recurrents a Occident.
Més informació
Itinerari per l'arquitectura d'avantguarda

La Barcelona del GATCPAC

19 de novembre, a les 11 h
La Barcelona del GATCPAC. Itinerari per l'arquitectura d'avantguarda és un recorregut per Sant Gervasi que permet descobrir l'evolució de l'arquitectura al llarg del segle XX i posar-la en relació amb els esdeveniments més importants que han tingut lloc en l'àmbit polític, social, cultural i artístic a Barcelona.

Activitat de pagament
Cal fer reserva prèvia
Més informació
Activitats per a les famílies

«Illes remotes» i «Amb els cinc sentits»

Novembre de 2017
Al novembre, la programació per a famílies de la Fundació proposa «Illes remotes», una experiència creativa al voltant de l'art i la lectura, en relació amb el cicle d'exposicions de l'Espai 13 i «Amb els cinc sentits», una experiència creativa a l'entorn de la col·lecció on els participants descobriran els secrets del museu més enllà de la contemplació.

Activitats de pagament
Cal fer reserva prèvia
Més informació
Reenvia aquest e-mail als teus contactes / Vols modificar les teves dades? / Vols donar-te de baixa?
Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
T. +34 93 44 39 470
www.fmirobcn.orgFacebook Twitter Pinterest Instagram Youtube

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo