FUNDACIÓ JAUME BOFILL_BUTLLETÍ

Si no pots veure aquest butlletí fes clic aquí
 
Fundació Jaume Bofill 
 
Butlletí del 16/11/17
FacebookTwitterYoutube
 
 
QUÈ FUNCIONA EN EDUCACIÓ
El lideratge dels centres educatius
22/11/2017 a les 18 h al Palau Macaya
El lideratge dels centres educatius
Us convidem a debatre sobre com i quan el lideratge impacta de manera significativa sobre l’aprenentatge de l’alumnat i quines mesures poden ajudar a aconseguir un lideratge més efectiu en els centres educatius.
L'evidència recent indica que els líders dels centres educatius juguen un paper rellevant en la millora dels processos d’aprenentatge i els resultats acadèmics de l’alumnat. Dotar els centres d'equips directius i de models de lideratge efectius, entenent com a tals aquells conduents a millores, entre d’altres, en els resultats acadèmics, és clarament fonamental per a la transformació de l’educació en el seu conjunt. 
El debat, que serà presentat per Marc Balaguer, Director d’Ivàlua, i moderat per Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill, partirà de la revisió d’evidències que ha elaborat els investigadors Álvaro Choi (Professor al Departament d'Economia de la Universitat de Barcelona i investigador a l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB) i María Gil (Professora al Departament d'Economia Aplicada de la Universidad Autónoma de Madrid).
Aquest nou informe sintetitza l’evidència generada per recerques i avaluacions de diferents països sobre l’efecte del lideratge en els resultats de l’alumnat.
A la segona part de l'acte, dedicada al debat i a l’aterratge de la temàtica al nostre context, comptarem amb la participació especial dels següents experts:
Ponents:
  • Josep Castillo i Adrián, Coordinador Postgrau en Direcció Estratègica de Centres Docents per a Ia Innovació i l’Èxit Educatiu de la Universitat de Vic.
  • Xavier Chavarría, Inspector en cap a Barcelona Ciutat i vicepresident de l'European Forum on Educational Administration 
  • Isabel Sánchez Ibáñez, Directora de l’Escola Rius i Taulet i presidenta d'Axia-Associació de Directius de l'Educació Pública de Catalunya.
 Volem debatre amb els participants qüestions com ara:
- Influeix en el rendiment de l'alumnat el tipus de lideratge que es practica als diferents centres educatius?
- Quins trets caracteritzen les i els líders educatius més efectius?
- Quins requisits haurien de complir idealment els directors i directores de centres educatius? Cal establir criteris més estrictes per a la selecció? Com fer del lideratge escolar una professió atractiva, en termes de contractació, remuneració, incentius, organització professional i oportunitats professionals?
Aquest debat està organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte Què Funciona en Educació, una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país. L’accés al Debat és lliure i gratuït, amb inscripció prèvia. El debat es podrà seguir en directe per streaming i també via Twitter amb el hashtag #EduEvidències
Us hi esperem!
El lideratge dels centres educatiusInscriu-te a l'acteEl lideratge dels centres educatius
El lideratge dels centres educatiusInscriu-te a l'streamingEl lideratge dels centres educatius
Més informació
 
Coneixes algú a qui pot interessar l’activitat de la Fundació Jaume 
Bofill?
 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo