AJUNTAMENT DE BARCELONA_BUTLLETÍ


Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí
Gener 2017 //Número 102 / http://lameva.barcelona.cat/bcnmetropolis
Ciutats més humanes
És possible construir ciutats més humanes?
Es preveu que l’any 2050 gairebé el 70 % de la població mundial viurà en zones urbanes. Les ciutats del món ocupen només el 3 % de la superfície de la Terra, però són responsables del 60 al 80 % del consum d’energia i del 75 % de les emissions de carboni. El futur de la humanitat es juga a les ciutats.

És possible construir ciutats més humanes? Per respondre a aquesta pregunta diverses entitats socials i grups de reflexió van fer al mes de novembre un cicle de conferències, els temes de les quals resumim en articles dels mateixos ponents. 
Llegiu-ne més »
Isabelle Anguelovski, retrat de Pere Virgili
Entrevista a Isabelle Anguelovski, experta en “gentrificació verda”
La creació als barris de parcs urbans, cinturons verds i corredors ecològics atrau immobiliàries de luxe i nous habitants amb un poder adquisitiu més gran que els residents històrics. L’augment dels preus de l’habitatge acaba desplaçant la població original: és el frustrant fenomen conegut com a “gentrificació verda”.

Isabelle Anguelovski és investigadora en ecologia política de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). Després de detectar casos de “gentrificació verda” als dos costats de l’oceà s’ha convertit en l’experta de referència del fenomen.
Llegiu-ne més »
Loretta Napoleoni, retrat de Pere Virgili
Loretta Napoleoni: “Vivim en un desert ètic”
Loretta Napoleoni, una de les màximes expertes mundials en terrorisme, considera que l’Estat Islàmic ha vingut per quedar-se i que no hi ha cap més remei que negociar-hi políticament.

A través del seu treball d’investigació ha arribat a una conclusió profunda i tràgica: “Des dels anys setanta fins ara la base del terrorisme no ha canviat: matar gent.” I, per més que canviïn els noms dels grups armats, la història i els errors a l’hora de combatre’ls es repeteixen. 
Llegiu-ne més »
Il·lustració: Patossa
Construint l’Ajuntament de parets de vidre
El govern municipal de Barcelona treballa en un seguit de línies per donar als ciutadans més accés a la informació sobre els afers públics, com a base per impulsar la participació col•lectiva en la seva gestió.

La posada en marxa de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques, de la Bústia ètica i del portal web de Transparència són algunes de les actuacions engegades amb aquest objectiu. Es prepara també un codi ètic de conducta que vincularà els càrrecs electes i l’alt personal municipal. 
Llegiu-ne més »
Foto: Vicente Zambrano. Congrés d'Arquitectura
La nova cara de l’arquitectura catalana
El Congrés d’Arquitectura 2016 ha dedicat mesos a debatre els reptes que pertoca afrontar a la professió en una època en què les ciutats han esdevingut el principal instrument de canvi. L’anterior edició de la trobada queda molt lluny, en el temps però sobretot en prioritats.
Llegiu-ne més »
Il·lustració: Òscar Tusquets
El relat: Ulls negres, llengua bífida
“Desitjo que marxin tots. Que s’acabi la maleïda operació fugida. Que el barri es buidi dels que viuen i dels que no viuen a Pedralbes.” Un relat sobre la ciutat vista per Eva Blanch.
Llegiu-ne més »
@bcnmetropolis

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

TOP GRUPS TEATRE_ESPECTACLES

AMICS DE LES ARTS_AGENDA