FUNDACIÓ VILA CASAS-AGENDA


   
Novembre 2016
Trobades MEET ART + Art en FamíliaTots els dissabtes | Horari de matí | Museu Can Framis 
 
Cada dissabte del mes, Can Framis organitza visites a l’exposició permanent i a la temporal (MEET ART), a més de visites-taller per a famílies (Art en Família). Aquest mes de novembre, el calendari recull una visita a la col·lecció de pintura (dissabte, 5 de novembre, 12.30 h), dues trobades d’Art en Família (dissabtes 12 i 19 de novembre, 11 h, entorn del concepte i la representació artística de la natura i de la ciutat) i una visita a l’exposició temporal dels finalistes del Premi de Pintura (dissabte, 26 de novembre, 12.30 h), en companyia del guanyador del certamen, l'artista Jordi Díaz Alamà (Granollers, 1986). La informació sobre tarifes i condicions pot consultar-se aquí.

Jordi Cerdà. Cadàvers exquisits i miralls. Sessió de videoprojeccióDimarts, 8 de novembre | 18 h | Espai Volart 2
 
Jordi Cerdà (Barcelona, 1949) vehicula relectures sobre el fet pictòric des de les arts del concepte, l’estudi del signe i l’herència del dadaisme, el pop i el nou realisme. Claude Jeanmart treballa el joc de correspondències, confrontació i intercanvi des dels mitjans audiovisuals. La col·laboració entre ambdós artistes —un exercici cinemàtic, performatiu i d’experimentació en vídeo— arriba als 20 anys i compta amb nombroses exposicions entre França i Espanya.

El pròxim 8 de novembre, a les 18 h, l’artista Jordi Cerdà presentarà a l’Espai Volart una selecció dels darrers treballs d’aquest tàndem creatiu i peces individuals; “Cadàvers exquisits i miralls” teixeix un discurs audiovisual sobre l’art, el cos, l’acció i la reciprocitat (el mirall com a element de reflexió).

Aforament limitat. És imprescindible reserva prèvia. Truqueu al 93 481 79 80 o bé envieu un correu electrònic a press@fundaciovilacasas.com. El preu de l’activitat correspon al de l’entrada general (1 €).

6a edició Opinió Quiral Art. Conversa amb Jo MilneNo faig prediccions, sinó excuses | Dimecres, 9 de novembre | 19 h | Espai Volart
Amb Josep Ramoneda
 
Opinió Quiral Art és una trobada que promou la reflexió artística amb l’objectiu d'atorgar visibilitat als artistes en exhibició i emmarcar la seva activitat creativa en un context d’actualitat cultural. Aquesta nova edició té com a protagonista el treball més recent de Jo Milne (Edimburg, 1966), una investigació estètica entorn de la visualització matemàtica i l'estètica de la física quàntica, presentat en l'exposició "No faig prediccions, sinó excuses", a partir del qual es construirà un discurs que connecta art i ciència, pensament i bellesa.

L’activitat és d’aforament limitat; cal fer una reserva prèvia per telèfon, al 93 481 79 80 o bé enviar un correu electrònic a press@fundaciovilacasas.com.

Novembre cultural a Palafrugell.
Visita guiada amb Laurent Martin, "Lo"
Sur les chemins du bambou | Dissabte, 12 de novembre | 16.30 h | Museu Palau Solterra
 
El Museu Can Mario, amb la col·laboració de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) i el Patronat de Turisme Costa Brava, participa en el programa “Som Cultura”, sessions d’activitats culturals a la vila que ofereixen al visitant un tast d’art, literatura i gastronomia.

Junt amb la Fundació Josep Pla, el Museu Can Mario ofereix al visitant el paquet “Palafrugell, literatura i escultura”, que recull un itinerari de matí i tarda entorn de dues propostes expositives, una degustació gastronòmica i una ruta cultural:

 
Programa Palafrugell, literatura i escultura

Matí: Fundació Josep Pla. Josep Pla i la civilització surera

11 h | Visita guiada a l’exposició “Josep Pla i la civilització surera”, a càrrec d’Annie Unland, comissària de l’exposició

12.45 h | Ruta Josep Pla a través del centre de la vila de Palafrugell

14 h | Dinar degustació de cuina tradicional empordanesa al Centre Fraternal amb lectura prèvia de textos gastronòmics de Josep Pla.

Tarda: Fundació Vila Casas. Sur les chemins de Laurent Martin, “Lo”

16.30 h | Visita guiada a l’exposició “Sur les chemins du bambou”, en companyia de l’artista. De la mà de Laurent Martin, “Lo”, el visitant descobrirà un paisatge sensorial de notes de bambú que altera la disposició de l’espai i genera estats d’autoconsciència contemplativa.

 
El preu del paquet és de 25 €. Sense el dinar degustació, 10 €. Cal reservar amb antelació a l’atenció de Marta Vergés, a través del correu mverges@fundaciojoseppla.cat o del telèfon 972 30 55 77.

Correspondències literàries: les altres finestres de Ramon RogentObre les finestres. De Rogent a Roca-Sastre | Dilluns, 14 de novembre | 18 h | Espai Volart 2
  
El primer que feia Ramon Rogent en arribar al seu estudi era obrir les finestres: “entra a l’estudi, obre les finestres, s’inunda de llum, es posa davant del cavallet a treballar, un colom se li posa damunt l’espatlla i no l’abandona fins que no acaba de pintar. Aquesta és la imatge que tinc de Rogent, un ésser lluminós en una època de tenebres”, recordava el pintor i company de Rogent, Joan Ponç.

Entre les moltes finestres que Rogent va obrir –en la seva tasca de pintor, pedagog i activista cultural–, n’hi ha a la literatura; el pintor va escriure sobre el color, la forma i la perspectiva, redactà estudis sobre la pintura de Fortuny i Gimeno, il·lustrà obres literàries i conreà relacions d’admiració mútua amb Joan Perucho, Julio Garcés, David Sanahuja, Josep Maria Espinàs, Tomàs Garcés o Joan Vinyoli, entre d’altres.

En aquesta reunió de correspondències literàries, conduïda per Oriol Rogent, fill del pintor, s’invocarà l’esperit d’aquests autors a través de poemes i escrits que van ser il·lustrats per Ramon Rogent, odes i memòries que es dedicaren a la seva figura i records familiars o de viatge que van ser retinguts per la paraula. Susanna Portell, comissària de l’exposició “Obre les finestres. De Rogent a Roca-Sastre”, presentarà l’acte.

Aforament limitat. És imprescindible reserva prèvia. Truqueu al 93 481 79 80 o bé envieu un correu electrònic a press@fundaciovilacasas.com. El preu de l’activitat correspon al de l’entrada general (1 €).

Tensho. Poemari visual de Carles Duarte. PresentacióDissabte, 19 de novembre | 19 h | Museu Palau Solterra
  
Carles Duarte i Montserrat (Barcelona, 1959) poeta i lingüista, amb una obra i trajectòria que ha estat distingida a nivell europeu –és Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres per França– designa amb el mot japonès Tensho un nou temps que, segons l’artista Wataru Nagase (Yamagata, Japó, 1977), qüestiona les rutines del present i obre els nostres sentits a una relació més íntima i conscient amb la naturalesa i a una actitud més fraternal i solidària entre els humans.

Fruit d’aquest pensament, Duarte composa catorze poemes breus i els publica en companyia de les pintures de Màrius Brossa (Barcelona, 1950), autor d’un discurs artístic que supera les fronteres formals, i un conjunt d’obra en ceràmica de Nagase com a contrapunt d’un diàleg entre la mirada i la paraula.

És imprescindible reserva prèvia. Truqueu al 972 761 976 o envieu un correu electrònic a palausolterra@fundaciovilacasas.com.

Solitud, des de l’ermita: paraules i imatges. ConferènciaSolitud. Cur. Cristina Escat | Dissabte, 26 de novembre | 12 h | Museu Palau Solterra
 
En el marc de la proposta expositiva comissariada per Cristina Escat i emplaçada al Palau Solterra, el museu complementa el seu homenatge a la creadora Caterina Albert (coneguda amb el pseudònim de Víctor Català, L’Escala, 1869-1966) amb una conversa entorn de la seva obra cabdal, la novel·la Solitud. Irene Muñoz (Girona, 1979), filòloga i especialista en l’escriptora, evocarà en aquesta conferència l’ermita de Santa Caterina de Torroella de Montgrí, motiu que inspirà la novel·la, a partir d’imatges i de les descripcions que en fa l’autora.

És imprescindible reserva prèvia. Truqueu al 972 761 976 o envieu un correu electrònic a palausolterra@fundaciovilacasas.com. L'activitat s'inscriu en la jornada de Portes Obertes de la Fira en el Record.

Fira en el Record 2016. Portes Obertes i visites guiadesDissabte 26 i diumenge 27 de novembre | Museu Palau Solterra
 
La Fira en el Record, en el marc de la festivitat de Sant Andreu, té per objectiu promocionar i divulgar el patrimoni cultural de Torroella de Montgrí -història, art, arquitectura i paisatge. El Museu Palau Solterra s'afegeix a l'edició d'enguany, que té lloc el dissabte 26 i el diumenge 27 de novembre, amb una jornada de Portes Obertes tots dos dies i sessions de visites guiades a la col·lecció de fotografia, el dissabte a les 12 h i a les 19 h i el diumenge a les 12 h (a partir de 6 persones). El museu amplia el seu horari el diumenge, d'11 a 14 h i de 17 a 19 h.



Per a més informació podeu contactar amb:

Natàlia Chocarro Bosom
Cap de Premsa i Comunicació i Adjunta a Direcció d'Art
Fundació Vila Casas
Tel. 93 4817980
c. Ausiàs Marc, 22. 08010 Barcelona
nchocarro@fundaciovilacasas.com
        


C/ Ausiàs Marc, 20. 08010 Barcelona · Tel. +(34) 93 481 79 80 · fundacio@fundaciovilacasas.com      © 2016 Fundació Vila Casas

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo