FESTIVAL 48H OPEN HOUSE BARCELONA

Festival 48h Open House Barcelona

20 Octubre 2016



Hola Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya

La setena edició del festival d'arquitectura de Barcelona, serà els dies 22 i 23 d'Octubre de 2016. Un cap de setmana on obrirem els portes de la millor arquitectura de Barcelona!

COM POT AJUDAR L’ARQUITECTURA A MILLORAR LA VIDA DE LES PERSONES?
Si en l’edició anterior, el festival d’arquitectura va mostrar teatres, pavellons, hotels, dessalinitzadores, oficines, ruïnes convertides en edificis moderns, etc., en aquesta setena edició anem més enllà d’oferir un recorregut estilístic, tipològic i històric. Volem que el festival sigui l’espai-temps, gràcies a la nova secció OPEN SOCIAL, on conflueixen els diferents paisatges de la ciutat: urbà, humà i social, per descobrir com l’arquitectura pot ajudar a millorar la vida de les persones.
L’antecedent de l’Open Social és el Gran Open Extra. Una activitat que culmina i integra la gent gran en el 48H Open House BCN (el novè festival en públic de la ciutat de Barcelona, amb 60.595 persones), i explica la complexitat de la realitat social i tipològica dels habitatges amb serveis on viuen.
Rehabilitació, accessibilitat, sostenibilitat, pobresa energètica i habitatge inclusiu són conceptes i preguntes que es fan els ciutadans i que l’Open Social intentarà respondre de dues maneres: amb l’arquitecte d’emergència, a les reunions ‘Meet the Expert’; i amb les visites programades a l’arquitectura que planteja diferents maneres d’accedir a l’habitatge, fora del circuit convencional, i alhora investiga formes d’habitar. Explicarem els polígons de Montbau i Canyelles, i veurem com l’habitatge ha evolucionat d’ençà que Giráldez, López Íñigo i Subías, Arquitecte(s) de l’Any, van impulsar als anys seixanta, solucions arquitectòniques adequades a exigències tècniques i socials.
La programació del festival, un exemple clar que l’arquitectura no té fronteres, es desenvolupa entre quatre ciutats: a tot Barcelona, des del 2010, a Santa Coloma de Gramenet, des del 2013, a Vilassar de Dalt, des del 2014, i a Sant Joan Despí, des del 2015. Enguany, també a Badalona, per primera vegada, com a CIUTAT CONVIDADA 2016.
BADALONA ens ofereix un ric patrimoni arquitectònic, des del Fòrum Romà, fins al Mercat de la Salut, de Sostres, i l’Institut la Llauna, de Miralles i Pinós, entre d’altres. SANT JOAN DESPÍ ens dóna l’oportunitat de gaudir de l’experiència arquitectònica més completa de l’obra de Josep Maria Jujol, i VILASSAR DE DALT té la millor obra de Rafael Guastavino abans que esdevingués l’arquitecte de Nova York.
Les activitats programades dins la secció OPEN GREEN, que apel·len a la consciència sobre sostenibilitat i temes ecològics, et portaran a visitar, entre d’altres: Can Portabella, Centre Cívic Joan Oliver i Can Titella, a Barcelona; a SANTA COLOMA DE GRAMENET, l’Edifici Fondo i el projecte pilot ‘Renovació dels habitatges del carrer dels Pirineus’, i també et sorprendran les explicacions d’un Parc Fluvial del Besòs ara generador de vida.
L’OPEN INFRAESTRUCTURES et convida enguany, entre d’altres, a conèixer el port de Barcelona, el principal espai frontera de la ciutat, i el Campus de la Vall d’Hebron, la gran infraestructura sanitària de Catalunya. Es tracta d’espais de gran impacte, planificats amb molta antelació i que incideixen molt directament en el desenvolupament econòmic i social de la ciutat. Com cada edició, el festival d’arquitectura de Barcelona converteix l’espai privat en públic, durant un cap de setmana a l’any. Una bona excusa (si no t’hi has apuntat abans com a voluntari) per quedar amb els amics i descobrir activitats i barris des del punt de vista arquitectònic. Benvingut a la setena edició del festival, que reivindica que l’arquitectura és cultura i que et permet, alhora, descobrir passat i present del paisatge de BARCELONA!
Recordeu que podeu trobar la programació e informació al web, app, catàleg i al nostre facebook i twitter 
Moltes gràcies i bon Open House!

Asociació Cultural 48H Open House Barcelona


D'acord amb la llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, l'Associació Cultural 48h Open House Barcelona garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal. Podeu exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició en qualsevol moment. Si no tenim cap comunicació, les dades romandran en la nostra base de dades.
Esborrar subscripció  





Hola Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya

La séptima edición del festival de arquitectura de Barcelona, será los días 22 y 23 de Octubre de 2016. Un fin de semana donde abriremos los puertas de la mejor arquitectura de Barcelona!

CÓMO PUEDE AYUDAR LA ARQUITECTURA A MEJORAR LA VIDA DE LAS PERSONAS?
Si en la edición anterior, el festival de arquitectura mostró teatros, pabellones, hoteles, desalinizadoras, oficinas, ruinas convertidas en edificios modernos, etc., en esta séptima edición vamos más allá de ofrecer un recorrido estilístico, tipológico e histórico. Queremos que el festival sea el espacio-tiempo, gracias a la nueva sección OPEN SOCIAL, donde confluyen los diferentes paisajes de la ciudad: urbano, humano y social, para descubrir como la arquitectura puede ayudar a mejorar la vida de las personas.
El antecedente del Open Social es el Gran Open Extra. Una actividad que culmina e integra la gente mayor en el 48H Open House BCN (el noveno festival en público de la ciudad de Barcelona, con 60.595 personas), y explica la complejidad de la realidad social y tipológica de las viviendas con servicios donde viven.
Rehabilitación, accesibilidad, sostenibilidad, pobreza energética y vivienda inclusiva son conceptos y preguntas que se hacen los ciudadanos y que el Open Social intentará responder de dos maneras: con el arquitecto de emergencia, a las reuniones ‘Meet the Expert’; y con las visitas programadas a la arquitectura que plantea diferentes maneras de acceder a la vivienda, fuera del circuito convencional, y a la vez investiga formas de habitar. Explicaremos los polígonos de Montbau y Canyelles, y veremos como la vivienda ha evolucionado desde que Giráldez, López Íñigo y Subías, Arquitecto(s) del Año, impulsaron a los años sesenta, soluciones arquitectónicas adecuadas a exigencias técnicas y sociales.
La programación del festival, un ejemplo claro que la arquitectura no tiene fronteras, se desarrolla entre cuatro ciudades: en todo Barcelona, desde el 2010, en Santa Coloma de Gramenet, desde el 2013, en Vilassar de Dalt, desde el 2014, y en Sant Joan Despí, desde el 2015. Este año, también en Badalona, por primera vez, como CIUDAD INVITADA 2016.
BADALONA nos ofrece un rico patrimonio arquitectónico, desde el Foro Romano, hasta el Mercado de la Salud, de Sostres, y el Instituto la Lata, de Miralles y Pinós, entre otros. SANT JOAN DESPÍ nos da la oportunidad de disfrutar de la experiencia arquitectónica más completa de la obra de Josep Maria Jujol, y VILASSAR DE DALT tiene la mejor obra de Rafael Guastavino antes de que se convirtiera en el arquitecto de Nueva York.
Las actividades programadas dentro de la sección OPEN GREEN, que apelan a la conciencia sobre sostenibilidad y temas ecológicos, te traerán a visitar, entre otros: Can Portabella, Centro Cívico Joan Oliver y Can Titella, en Barcelona; en SANTA COLOMA DE GRAMENET, el Edificio Fondo y el proyecto piloto ‘Renovación de las viviendas de la calle de los Pirineo’, y también te sorprenderán las explicaciones de un Parque Fluvial del Besòs ahora generador de vida.
El OPEN INFRAESTRUCTURAS te invita este año, entre otros, a conocer el puerto de Barcelona, el principal espacio frontera de la ciudad, y el Campus del Valle de Hebrón, la gran infraestructura sanitaria de Cataluña. Se trata de espacios de gran impacto, planificados con mucha antelación y que inciden muy directamente en el desarrollo económico y social de la ciudad. Como cada edición, el festival de arquitectura de Barcelona convierte el espacio privado en público, durante un fin de semana al año. Una buena excusa (si no te has apuntado antes como voluntario) para quedar con los amigos y descubrir actividades y barrios desde el punto de vista arquitectónico. Bienvenido a la séptima edición del festival, que reivindica que la arquitectura es cultura y que te permite, a la vez, descubrir pasado y presente del paisaje de BARCELONA!

 

Recordad que la programación está en la web, en la app, el catálogo y en las redes sociales facebook i twitter 
¡Muchas gracias y buen Open House!

Asociación Cultural 48H Open House Barcelona

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo