LA LLOTJA_PROJECTE EXPOSITIU



nstal·lacions a càrrec de l’alumnat d'escultura de Escola Superior d'Art i Disseny Llotja. ESAD. LLotja. Barcelona  ubicades al  Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, , Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Cotxeres Borrell, Centre Cívic Sagrada Família, Centre Cívic Urgell i Centre Cultural La Casa Elizalde.
Les tangències permeten resoldre problemes de construcció gràfica i comuniquen amb precisió les relacions de forma, posició i mida. S’anomena recta tangent, a la recta que toca a una circumferència (o arc de circumferència) en un únic punt, anomenat punt de tangència.
L’Eixample és un districte amb una distribució en forma de ruscs que creen una xarxa, un entramat urbà lineal ple d’històries vitals i diversitat cultural que es projecta cap a la resta de la ciutat obrint nous camins.
Els sis centres cívics del districte de l’Eixample que participen són equipaments de proximitat, singulars en sí mateixos que tenen com a punts de tangència la cultura i el treball amb i per les persones.
Les instal·lacions que formen part d’aquest projecte reflecteixen aquestes tangències d’espai, de continguts culturals i d’experiències ciutadanes i parteixen de la línia per a desenvolupar el seu discurs artístic.

Aquesta activitat ha estat coordinada per la professora Roser Vallès.

Les instal·lacions i els seus creadors: 

Escletxa. Júlia Ventura, Isabel Mur, David Barrera. Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
En suspe-tensióGiulia de Manincor, Victor Peiró, Mar Mateu, Ana Rodríguez, Aina VegaCentre Cívic Sagrada Família
Camins fortuïts. Mariko Kumon, Jesus Gerardo Simón, Carles Martorell, Cristina Augé. Centre Cultural La Casa Elizalde
Lapso. Tahiche Cantalapiedra, Drea Casdi, Neus Relats. Centre Cívic Cotxeres Borrell
La Nut NutElena García, Jesús Gerardo Simón, Clara Vallejo Centre Cívic Casa Golferichs
Ruscs urbans. Jordi Cabedo, Yoel Díaz del Caño, Xènia Martínez. Centre Cívic Urgell
TangentsPablo García i Santiago Mercado (Smoss)Sala Teresa Pàmies. Centre Cívic Urgell 



Centre Cultural La Casa Elizalde
Títol: CAMINS FORTUÏTS
Creadors/es: Mariko Kumon, Jesus Gerardo Simón CaramazanaCarles Martorell Rusiñol, Cristina Augé Brau.     
L'atracció pel caos, allò imprevist. Línies fortuïtes que simbolitzen la força, la senzillesa, la exaltació i la permanència. Els tubs formen un riu de material plàstic amb línies corbades i caòtiques que es creuen i uneixen tangencialment i que dialoguen volent transmetre alegria.

Centre Cívic Casa Golferichs
Títol: LA NUT NUT
Creadors/es: Elena García Gómez, Jesus Gerardo Simón Caramazana, Clara Vallejo Barnosell.
Diàleg entre arquitectura i artesania que pren les línies modernistes triangulars de l’edifici del xalet  com a referència per la serva composició. Les peces en forma de delta, s’acoblen  i  s’organitzen, esvaint-se de la terra al cel, integrant-se en el espai.

Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Títol: ESCLETXA
Creadors/es: Júlia Ventura, Isabel Mur, David Barrera.
Escletxa és una obertura estreta entre dues parets rocoses de terra, per on passa l’aigua, l’aire, la llum. En un món de murs veiem unes espurnes de llum, formes orgàniques entremig de la geometria de línies rectes.

Centre Cívic Cotxeres Borrell
Títol: LAPSO
Creadors/es: Tahiche Catalapiedra Ríos, Drea Casdi, Neus Relats i Martínez.
Per a situar exactament un succés en el nostre univers no és suficient dir On, també és necessari dir Quan, necessitem tres dimensions espaials i una temporal que formen un teixit. Aquest teixit és un espai de quatre dimensions de la mateixa naturalesa. En aquest continu espai-temporal, en aquestes tangències es desenvolupen tots els esdeveniments físics de l’Univers.

Centre Cívic Sagrada Família
Títol: EN SUSPE-TENSIÓ
Creadors/es: Giulia de Manincor, Victor Peiró, Mar Mateu Fabregas, Ana Rodríguez, Aina Vega Tosa.
Mitjançant tensions oposades, tangències i vincles es materialitza un volum, un espai buit, suspès en l’aire.

Centre Cívic Urgell
Títol: RUSCS URBANS
Creadors/es: Jordi Cabedo Moya, Yoel Díaz del Caño, Xènia Martínez Llanas.
Representació d’un fragment de l’Eixample de Barcelona mitjançant l’acumulació modular de palletes de plàstic. A partir de la superfície de cel·les que genera aquest material s’estableix un paral·lelisme entre el rusc d’abelles i la intencionalitat amb la que va ser ideat l’Eixample, així com amb les formes que creen la seva estructura.

Centre Cívic Urgell
Títol: TANGENTS
Creadors:  Pablo García, Santiago Mercado (Smoss). 

Tangents és un joc, una reminiscència a la infància, moment on les peces comencen a encaixar-se i ens conformem com a éssers socials. L’objectiu és crear una estructura lliure, que ocupi un espai, que el transformi i el redefineixi. Amb la col·laboració, la participació, la iniciativa i la creativitat de la gent, les possibilitats del joc són infinites.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo