ACVIC_EXPOSICIÓ

ACVIC Newsletter
No ho pots veure bé? Click here to view it online.
logo acvic news
http://acvic.org

[cast][eng]


FANTASMES AL MUR
17.02.2017 – 13.04.2017

Exposició de Xavi Bové, Miquel Garcia i Andrea Gómez
A cura d’Imma Prieto

Inauguració
divendres 17 de febrer a les 19 h
a ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Fantasmes al mur genera un espai de discussió a partir d’una sèrie d’interrogants originats a partir de la idea de fantasma i de mur en relació a l’espai polític, social i econòmic. El projecte parteix de tres preguntes: qui són avui els nostres fantasmes? qui pot creuar els murs? qui és invisible?

L’exposició es construeix a partir de les intervencions de Xavi Bové, amb la instal·lació interactiva, Àrea de seguretat, la instal·lació d'Andrea GómezPerifèria, i la proposta de Miquel Garcia,Oradors.

Àrea de seguretat reflexiona al voltant de la gran quantitat d’informació que rebem sobre conflictes específics en l’àmbit mundial, observats des d’una àrea de confort i amb certes dosis de manipulació per part dels mitjans. La instal·lació interactiva de Xavi Bové convida al visitant a entrar en una zona delimitada de seguretat des d’on descobrir, mitjançant el seu moviment, una cartografia del patiment en el món. El so reforça l’experiència, juxtaposant-se al moviment silenciós de la imatge satèl·lit. Si sortim de l’àrea, per acostar-nos o allunyar-nos, tot desapareix. Davant del mur buit, en silenci, tot està ocult. Alhora, es vol qüestionar la fragilitat d’aquests límits: realment hi estem segurs?

La proposta d’Andrea Gómez apel·la a la realitat virtual assenyalant l’error com a estigma de l’acció humana. Perifèria reflexiona entorn de la identitat i de la pèrdua d’aquesta. Ens situem en l’entorn de Second Life i des d’aquí ens identifiquem amb un subjecte virtual que intenta arribar fins al confí de la plataforma digital. El més interessant és veure com a mesura que l’avatar s’acosta al límit va desapareixent i desintegrant-se. Gómez crea una metàfora de la situació que pateixen les persones que han de creuar una frontera. El món virtual esdevé mirall de les estructures que condicionen el nostre esdevenir.

En tercer i últim lloc, Miquel Garcia presenta la instal·lació Oradors, feta a partir del discurs que diferents dictadors i caps d’estat han portat a terme. Veus d’un temps passat inunden l’espai apel·lant a presències fantasmagòriques que ocupen el present. L’obra permet pensar el present a partir d’herències ideològiques i històriques, provocant una comparació que desvela les similituds entre diferents circumstàncies.

Activitats vinculades a l'exposició [veure article]

+ INFO [veure article]
 


OFICINA DE TURISME I A_A_A
17.02.2017 - 13.04.2017

Exposició d'Helena Muñoz i el Col·lectiu A+
Projectes de mediació cultural entorn de les Adoberies de Vic

Inauguració, divendres 17 de febrer a les 19 h
a ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

ACVic Centre d’Arts Contemporànies en col·laboració amb Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya i Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) presenten dos projectes de mediació cultural al voltant de les Adoberies.

D’una banda, Oficina de Turisme és una instal·lació que permet visualitzar el procés de treball, realitzat amb joves, del projecte de mediació educativa sobre el barri adober. Està dirigit per Helena Muñoz amb la col·laboració de Jaume Guinart, Marta Ricart, el col·lectiu A+ i l’Institut La Plana de Vic. Oficina de Turisme és l’última de les capes que conformen el procés de treball i aprenentatge del projecte de mediació educativa “Adoberismes”, realitzat amb el suport de la Beca d’Educació Art Jove 2016 impulsada per la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

D’una altra banda, A_A_A és un recorregut pel primer any de trajectòria del Col·lectiu A+, dedicat a la reactivació cultural del barri de les Adoberies a través de l’art i l’arquitectura. L’exposició es planteja com un espai de coneixement, treball, participació i relació amb agents per tal de trobar estratègies col·lectives de dinamització cultural. El Col·lectiu A+ es configura en el marc de la QUAM-CAPP 2015 «Interessos públics i creació col·lectiva», a partir del taller dirigit per Santiago Cirugeda, orientat a plantejar estratègies col·lectives de dinamització social i cultural del barri de la Adoberies de Vic.

+ INFO [veure article]

SeparadorB 500p

FANTASMAS EN EL MURO
17.02.2017 – 13.04.2017

Exposición de Xavi Bové, Miquel Garcia y Andrea Gómez
Comisariada por Imma Prieto

Inauguración, viernes 17 de febrero a las 19 h
en ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Fantasmas en el muro genera un espacio de discusión a partir de una serie de interrogantes originados a partir de la idea de fantasma y de la idea de muro en relación al espacio político, social y económico. El proyecto parte de tres preguntas: ¿quiénes son hoy nuestros fantasmas? ¿quién puede cruzar los muros? ¿quién es invisible?

La exposición se construye a partir de les intervenciones de Xavi Bové, con la instalación interactiva, Área de seguridad, la instalación de Andrea Gómez, Periferia, y la propuesta deMiquel GarciaOradores.

Área de seguridad reflexiona alrededor de la gran cantidad de información que recibimos sobre conflictos específicos en el ámbito mundial, observados desde una zona de confort y cierta dosis de manipulación por parte de los medios de comunicación. La instalación interactiva de Xavi Bové invita al visitante a entrar en una zona delimitada de seguridad desde donde descubrir, con el movimiento, una cartografía del sufrimiento en el mundo. El sonido refuerza la experiencia, yuxtaponiéndose al movimiento silencioso de la imagen satélite. Si salimos de la área de seguridad, para acercarnos o alejarnos, todo desaparece. Delante de un muro vacío, en silencio, todo está oculto. Al mismo tiempo, se cuestiona la fragilidad de estos límites: realmente estamos seguros en ellos?

La propuesta de Andrea Gómez apela a la realidad virtual señalando el error como estigma de la acción humana. Periferia reflexiona en torno a la identidad y a la pérdida de esta. Nos situamos en el entorno de Second Life y desde ahí, nos identificamos con un sujeto virtual que intenta llegar hasta el confín de la plataforma digital. Lo interesante es ver cómo a medida que el sujeto se acerca al límite va desapareciendo y desintegrándose. Gómez crea una metáfora de la situación que padecen las personas que tienen que cruzar una frontera. El mundo virtual deviene espejo de las estructuras que condicionan nuestro devenir.

En tercer y último lugar, Miquel Garcia presenta la instalación Oradores, realizada a partir del discurso que diferentes dictadores y jefes de estado han llevado a cabo. Voces de un tiempo pasado inundan el espacio apelando a presencias fantasmagóricas que ocupan el presente.

Actividades vinculadas a la exposición [ver artículo]

+ INFO [ver artículo]

 


OFICINA DE TURISME I A_A_A
17.02.2017 - 13.04.2017

Exposición de Helena Muñoz y Col·lectiu A+
Proyecto de mediación cultural sobre las Adoberías de Vic

Inauguración, viernes 17 de febrero a las 19 h

ACVic Centre d'Arts Contemporànies en colaboración con la Sala Art Jove de la Generalitat de Catalunya y Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) presentan dos proyectos de mediación cultural acerca de las Adoberías.

Por un lado, Oficina de Turisme es una instalación que permite visualizar el proceso de trabajo, realizado con jóvenes, del proyecto de mediación educativa sobre el barrio de las Adoberías. Está dirigido por Helena Muñoz con la colaboración de Jaume Guinart, Marta Ricart, el colectivo A+ y el Institut La Plana de Vic. Oficina de Turisme es la última de las capas que conforman el proceso de trabajo y aprendizaje del proyecto de mediación educativa “Adoberismes”, realizado con el apoyo de la Beca de Educación Art Jove 2016 impulsada por la Sala Art Jove de la Generalitat de Catalunya en colaboración con ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

Por otro lado, A_A_A es un recorrido por el primer año de trayectoria del Colectivo A+, dedicado a la reactivación cultural del barrio de las Adoberías a través del arte y la arquitectura. La exposición se plantea como un espacio de conocimiento, trabajo, participación y relación con agentes con el fin de hallar estrategias colectivas de dinamización cultural. El colectivo A+ se configura en el marco de la QUAM-CAPP 2015 “Intereses públicos y creación colectiva”, a partir del taller dirigido por Santiago Cirugeda, orientado a plantear estrategias colectivas de dinamización social y cultural del barrio de las Adoberías de Vic.

+ INFO [ver artículo]

SeparadorB 500p

GHOSTS ON THE WALL
17.02.2017 – 13.04.2017

Exhibition by Xavi Bové, Miquel Garcia and Andrea Gómez
Curated by Imma Prieto

Opening, Friday 17th February at 7 pm
at ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Ghosts on the wall creates a discussion space based on a series of questions originating from the ideas of “the ​​ghost” and “the wall” related to the politic, social and economic space. The project starts with three questions. Who are our ghosts today? Who can cross the walls? Who is invisible?

The exhibition is constructed by three interventions; Xavi Bové's audiovisual installation, Àrea de seguretat, the only one among these interventions which will be present in all spaces; Andrea Gómez's installation, Perifèria; and Miquel Garcia's project, Oradors.

Àrea de seguretat (Security zone) reflects the huge amount of information that we recieve about the specific conflicts of the world, observed from a confort zone and with certain doses of manipulation by the media. Xavi Bové's interactive installation presents a world map with the real transits of the thousands of people who try to cross borders on a daily basis. Visitors to the installation discover, according to their movements, the degree of suffering in various parts of the world. Security zone, succeeds in creating a controversy between sound and image, juxtaposing the silent movement of the satellite image with the real sounds of bodies and anonymous voices. Within the whiteness of the empty wall, in silence, everything is hidden. It is the spectator who discovers, by overcoming her paralysis, zones which appear according to the intensity of the real pain anchored in each territory. When we are in front of an empty wall, everything is hidden. And the artist with this installation wants to ask you about the fragility of the limits, and if we are really safe?

Andrea Gómez's project uses virtual reality, highlighting error as a shameful mark of human action.Periferia reflects upon identity, and its loss. We are placed within the environment of Second Life and, from there, we identify with a virtual subject who tries to reach the edge of the digital platform. The interesting thing is to see the way that, as the subject approaches the boundary, it disappears and disintegrates. Gómez creates a metaphor for the situation of people who must cross a border. The virtual world becomes a mirror of the structures that condition our future.

In third and last place, Miquel Garcia presents the installation Oradors, an installation made from the speeches of different dictators and heads of state. Voices of a past time overwhelm the space, appealing to phantom presences that occupy the present.

Activities related to the exhibition [view article]

+ INFO [view article]

 


OFICINA DE TURISME AND A_A_A
17.02.2017 - 13.04.2017

Exhibition by Helena Muñoz and Col·lectiu A+ 
Cultural mediation projects for the Old Tanneries of Vic

Opening, Friday 17th February at 7 pm
at ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

ACVic Centre d'Arts Contemporànies, in collaboration with Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya and Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP), introduces two different cultural mediation projects regarding Vic's Old Tanneries.

On the one hand, Oficina de Turisme (Tourist Office) is an installation about the tannery district, aimed at young people, pupils and students, allowing them to visualise the process of educational mediation, under the directorship of Helena Muñoz, with the collaboration of Jaume Guinart, Marta Ricart, Col·lectiu A+ and Institut La Plana de Vic. Oficina de Turisme is the last layer of the working and study processes in “Adoberismes”, the educational mediation project proposal, given the 2016 Art Jove Education Grant promoted by the Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya, in collaboration with ACVic Centre d'Arts Contemporànies.

On the other hand, A_A_A is a journey through the history of the first year of Col·lectiu A+, a group dedicated to the cultural revitalisation of the tannery district through art and architecture. The exhibition has been conceived as a space for documentation, work, participation and interconnection among various cultural agents, in order to find collective cultural promotion strategies. The Col·lectiu A+ was set up as part of the QUAM-CAPP 2015, based upon Santiago Cirugeda's workshop "Public Interests and Collective Creation", which pointed towards collective strategies for the social and cultural revitalisation of the Vic's Tanneries District.

+ INFO [view article]


[+ INFO]

T. 00 34 93 885 37 04
info@acvic.org
www.acvic.org
a Twitter | a Facebook | {tag:fwdtofriend name=Enviar a un amic.}

logo500 2

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo