AMICS DE LES ARTS_TALLER LECTURA

Si no pots veure bé aquest missatge, obre'l en el teu navegador.
Amics de les Arts i Joventuts Musicals

AVUI DIMARTS, A LES 7 DE LA TARDA


Amics de les Arts i Joventuts Musicals 
es complau a convidar-vos al


Taller de lectures llibertàries 2016


Colin Ward


A càrrec de Jordi Martí Font


Colin Ward (Regne Unit, 1924-2010). Entre 1961-1970, Colin Ward va editar Anarchy, segurament la més interessant revista teòrica anarquista publicada al Regne Unit. A través de la revista, Colin va madurar les idees que culminarien en el seu llibre Anarchy in action(1973). Anarquia, per Colin Ward, és simplement qualsevol espai social en què les tècniques de mutualitat i solidaritat predominen; qualsevol espai social en el qual la gent entra (i surt) lliurement i on es relacionen com a iguals per fer alguna cosa creativa per resoldre un problema, satisfer una necessitat o només gaudir de la creativitat en si mateixa.
Ward va defensar la teoria de l'ordre espontani, segons la qual, donada una necessitat comú, un conjunt de persones desenvoluparà, per assaig i error, per improvisació i experimentació, un ordre a partir d'una situació concreta, ordre que resultarà més durador i més proper a les seves necessitats que el que pugui proposar qualsevol autoritat externa.
 
En el seu pensament van confluir la tradició teòrica de l'anarquisme, però també les tradicions autogestionàries de les classes treballadores per fer que les coses funcionin, per fer el món millor en una forma simple, però mesurable. En el tema de l'habitatge, per exemple, Ward recolzava experiències com les cooperatives de llogaters, els projectes d'autoconstrucció i la "okupació"; i proposava que fossin les comunitats les que dissenyin l'urbanisme del seu barri o poble. A l'àmbit del treball, creia en formes horitzontals d'organització que encarnessin la solidaritat enfront de la divisió entre els treballadors per sous i categories laborals. Pel que fa a l'educació, creia en el valor de l'aprenentatge en llibertat per als infants, en un espai ampli i dotat de tota mena d'instruments i materials, i en la necessitat absoluta de portar la ciència i l'art a les fàbriques, als barris, a la vida quotidiana de les gents, a tot arreu.

 

 L'acte tindrà lloc avui dimarts 16 de febrer de 2016, a les 19:00h,
a la Sala Joaquim Vancells (entrada pel C/  Sant Pere, 46, 1a planta)

Organitza:



 

Amb el suport de:


 




 
Enviat per:
1_amicsdelesarts_jjmm
C/ Teatre, 2
C/ Sant Pere, 46, 1r
TerrassaBarcelona  08221


Entra a www.amicsdelesarts-jjmm.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo