ACVIC_EXPOSICIÓ

ACVIC Newsletter
No ho pots veure bé? mira-ho al navegador.
logo acvic
news
http://acvic.org

[cast][eng]
29 1 2016 COLOMER MULET 550

EN COLOR I EN BLANC I NEGRE. ENTRE UTOPIES I REALITATS
Projectes de Jordi Colomer i Teresa Mulet
05.02.2016 – 02.04.2016 


Inauguració, 
divendres 5 de febrer a les 19.00 h
a ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)
Aquesta exposició proposa un diàleg entre dos projectes, X-Ville de Jordi Colomer i Cada-ver-es. Cada-vez-más de Teresa Mulet. Dues narratives diferenciades que comparteixen alguns nexes d'unió. Un d'ells és la manera de parlar des de la realitat contemporània vers una opció de transformació necessària.

El compromís de canviar las condicions del moment, en un cas mitjançant la utopia, en l'altre des de l'evidència de que la realitat que estem vivint no és la més desitjable. Un altre nexe és que ambdues narratives posen l'accent en com la construcció col·lectiva de l'espai urbà genera opcions possibles de viure i conviure, una en clau propositiva cara el futur, l'altre en clau d'adversitat vers el present o el futur més immediat. Es per això que les dues instal·lacions proposen dos relats que, més enllà de compartir certs elements discursius, apunten cap a opcions contraposades entre sí. Una és en color, l'altre és en blanc i negre.

Jordi Colomer 
fa evident el clar interès cap un nou món possible, “sense utopia es impossible imaginar el futur”. Construeix imatges a partir de la idea de micro-comunitat que s'auto-organitza per crear estructures més grans, que poden ser alternatives a com es configuren i s'articulen les ciutats contemporànies. Un treball que pren com a referència textos i dibuixos de Yona Friedman, dels anys 70, i re-actualitza la necessitat de generar utopies sobre la construcció de la ciutat. Colomer valora de Friedman el fet que proposa transformar les ciutats existents sense la necessitat de crear-ne de noves, tan sols canviant els comportaments, com una resposta col·lectiva a la insatisfacció. Una utopia que serà realitat si hi ha consentiment col·lectiu.

X-Ville 
ha estat produït per: Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, LOOP Barcelona, Arts Santa Mònica [Barcelona], Jardins-Fabriques [Annecy], Fondazione Sandretto Re Rebaudengo [Torí] i CO producciones [Barcelona-Paris] i Generalitat de Catalunya. I amb la col.laboració de: ESAAA [Annecy], Fondation Salomon pour l’Art Contemporain [Annecy], Col.lecció Banc Sabadell, Frac Languedoc-Roussillon i Villeneuve la série [Grenoble].

Teresa Mulet 
revela una altre dura realitat que es reprodueix en moltes ciutats d'arreu del planeta, les persones que moren de manera violenta, assassinades, executades, exterminades. Persones que en molts casos esdevenen anònimes i són comptabilitzades numèricament com a part de pures estadístiques. És un treball que té com a origen el context de Veneçuela, lloc on Mulet vivia quan el va concebre, però que es re-significa de manera radical en el context de la Mediterrània, que és on ara viu. Fa referència a les diverses formes de violència social que acaben expandint i generalitzant la por i l'horror de viure en un determinat lloc.
Amb la col·laboració de la producció gràfica de Cada-ver-es. Cada-vez-más a ACVic: Antonio Briceño, Escola Superior d'Art i Disseny de Vic, Centre Ocupacional Sant Tomàs, Xènia Ferran, Anna Freixas, Toni Garcia, Sergi Ibáñez, Anna Leus, Joana Martos, Francesc Nadales, Roxanne Robinson i Albert Vilardell.

SeparadorB 500p


EN COLOR Y EN BLANCO Y NEGRO. ENTRE UTOPÍAS Y REALIDADES

05.02.2016 – 02.04.2016


Proyectos de Jordi Colomer y Teresa Mulet

Inauguración,
 viernes 5 de febrero a las 19.00 h
en ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Esta exposición propone un diálogo entre dos proyectos. X-Ville de Jordi Colomer y Cada-ver-es. Cada-vez-más de Teresa Mulet. Dos narrativas diferenciadas que comparten algunos nexos de unión. Uno de ellos es la forma de hablar desde la realidad contemporánea hacia una opción de transformación necesaria. 


Es decir, el compromiso de cambiar las condiciones del momento, en un caso mediante utopía, en el otro desde la evidencia de que la realidad que estamos viviendo no es la más deseable. Otro nexo es que ambas narrativas ponen el acento en cómo la construcción colectiva del espacio urbano genera opciones posibles de vivir y convivir, una en clave propositiva de cara al futuro, la otra en clave de adversidad hacia el presente o el futuro más inmediato. Es por ello que las dos instalaciones proponen dos relatos que, más allá de compartir ciertos elementos discursivos, apuntan hacia opciones contrapuestas entre sí. Una es en color, la otra en blanco y negro.

Jordi Colomer evidencia el claro interés hacia un nuevo mundo posible, “sin utopía es imposible imaginar el futuro”. Construye imágenes a partir de la idea de micro-comunidad que se auto organiza para crear estructuras más grandes, que puedan ser alternativas a cómo se configuran y articulan las ciudades contemporáneas. Un trabajo que toma como referencia textos y dibujos de Yona Friedman, de los años 70, y reactualiza la necesidad de generar utopías sobre la construcción de la ciudad. Colomer valora de Friedman el hecho de que propone transformar las ciudades existentes sin la necesidad de crear otras nuevas, sólo cambiando los comportamientos, como una respuesta colectiva a la insatisfacción. Una utopía que será realidad si hay consentimiento colectivo.

X-Ville ha sido producido por: Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, LOOP Barcelona, Arts Santa Mònica [Barcelona], Jardins-Fabriques [Annecy], Fondazione Sandretto Re Rebaudengo [Torí] y CO producciones [Barcelona-Paris] y Generalitat de Catalunya. Con la colaboración de: ESAAA [Annecy], Fondation Salomon pour l’Art Contemporain [Annecy], Col.lecció Banc Sabadell, Frac Languedoc-Roussillon i Villeneuve la série [Grenoble].



Teresa Mulet revela otra dura realidad que se reproduce en muchas ciudades de todo el planeta, las personas que mueren de forma violenta, asesinadas, ejecutadas, exterminadas. Personas que en muchos casos son anónimas y contabilizadas numéricamente como parte de puras estadísticas. Es un trabajo que tiene como origen el contexto de Venezuela, lugar en el que Mulet vivía cuando lo concibió, pero que se re-significa de manera radical en el contexto del Mediterráneo, que es donde ahora vive. Hace referencia a las diversas formas de violencia social que acaban expandiendo y generalizando el miedo y el horror de vivir en un determinado lugar.

Con la colaboración de la producción gráfica de Cada-ver-es. Cada-vez-más en ACVic de: Antonio Briceño, Escola Superior d'Art i Disseny de Vic, Centre Ocupacional Sant Tomàs, Xènia Ferran, Anna Freixas, Toni Garcia, Sergi Ibáñez, Anna Leus, Joana Martos, Francesc Nadales, Roxanne Robinson y Albert Vilardell.

SeparadorB 500p

IN COLOUR AND BLACK AND WHITE. AMONG UTOPIAS AND REALITIES
Projects by Jordi Colomer and Teresa Mulet
05.02.2016 – 02.04.2016 


Opening, 
Friday 5th February at 7 pm
in ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)
This exhibition offers a dialogue between two projects, X-Ville by Jordi Colomer, and Cada-ver-es. Cada-vez-más by Teresa Mulet, two different narratives which share certain unifying nexuses. One nexus is the manner of speaking from the standpoint of contemporary reality towards the option of  necessary transformation.

That is, the commitment to change the conditions of the present moment, one through utopia, the other based upon evidence that our present common reality is not the most desirable. Another nexus is that both narratives emphasise the way in which the collective construction of urban space generates options for living and for living together, one of them suggesting a future, the other considering in terms of adversity towards the present or the immediate future. That is why both installations propose two stories which, apart from sharing certain discursive elements, point towards conflicting options. One is in colour, the other is in black and white.

Jordi Colomer 
makes obvious a clear interest in creating a new world, "without utopia it is impossible to imagine the future." He constructs images based upon the idea of the micro-community which self-organises in order to create bigger structures, which could become alternatives to the way contemporary cities are shaped and articulated. The project takes texts and drawings by Yona Friedman in the 70s as a reference, and brings up-to-date the necessity of generating utopias above urban construction. Colomer recognises Friedman proposal to transform existing cities without the need to create new ones, only by changing how they function, as a collective response to dissatisfaction. A Utopia which will become reality only if there is collective agreement.

X-Ville
 was produced by: Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, LOOP Barcelona, Arts Santa Mònica [Barcelona], Jardins-Fabriques [Annecy], Fondazione Sandretto Re Rebaudengo [Torí] and CO producciones [Barcelona-Paris] and Generalitat de Catalunya. And with the collaboration of: ESAAA [Annecy], Fondation Salomon pour l’Art Contemporain [Annecy], Col.lecció Banc Sabadell, Frac Languedoc-Roussillon and Villeneuve la série [Grenoble].

Teresa Mulet 
reveals another hard reality played out in many cities around the world, about those people who die violently, murdered, executed, exterminated, those people who often end up anonymous, accounted for numerically as part of pure statistics. It is a project which has its origin in the context of Venezuela, where she once lived, but which has now taken on a radically different significance in the Mediterranean context, where she now lives, making reference to the different forms of social violence which end up expanding and creating a generalised fear and horror of living in a particular place.
With the collaboration of the graphics production department of Cada-ver-es. Cada-vez-más at ACVic: Antonio Briceño, Escola Superior d'Art i Disseny de Vic, Centre Ocupacional Sant Tomàs, Xènia Ferran, Anna Freixas, Toni Garcia, Sergi Ibáñez, Anna Leus, Joana Martos, Francesc Nadales, Roxanne Robinson and Albert Vilardell.

+ INFO:

T. 00 34 93 885 37 04
info@acvic.org
www.acvic.org

logo500 2

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo