MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA_Butlletí informatiu


butlletí informatiu
Si no veus correctament el nostre butlletí, fes clic aquí
Número 85. Del 12 al 25 de febrer de 2015

Fotografia de mar

Us presentem Instantànies de mar 2015, els cursos i tallers de fotografia de mar que ja compten amb quatre edicions. Les sessions són impartides per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica. El primer curs tindrà lloc el 15 de març: Barcelona desperta. Inscripcions al nostre web.





Portes obertes al Museu i al pailebot Santa Eulàlia

L'MMB se suma a la celebració de la Festa Major de la copatrona de la ciutat fent una jornada de portes obertes a les seves exposicions temporals i a l'edifici de les Drassanes. El dijous 12, a les 10h, el Museu serà la seu de l'inici oficial de les festes, amb el pregó que faran els infants davant el consistori barceloní i l'alcalde. Les portes obertes al Museu seran dijous 12, de 10 a 19.30h. El pailebot Santa Eulàlia també farà jornada de portes obertes, de 10 a 17.30h. Per a més informació consulteu el nostre web.




Experiències de mar

Us convidem a assistir a aquesta taula rodona sobre la gent de mar. Comptarem amb el testimoni de mariners, pescadors, capitans, que us explicaran les seves vivències a bord dels vaixells en els que han treballat. Podreu conèixer de prop com ha estat la seva vida al mar, com és el dia a dia, etc. L’activitat finalitzarà amb un petit concert del grup Gospel Twocats. Dissabte 28 de febrer, a les 18.30h, a la sala d'actes del Museu. Activitat gratuïta d'entrada lliure.




Xerrada sobre fotografia

Us convidem a aquesta xerrada organitzada per Fotoconnexió i per l'MMB sobre els primers cents anys de la fotografia a Tortosa. El llegat fotogràfic de la zona és força abundant, tot i que no ha tingut el ressò que sí ha tingut a ciutats de característiques similars. La xerrada anirà a càrrec d'Albert Curto, director de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre. Divendres 13 de febrer, a les 18h, a la sala d'actes del Museu. Activitat gratuïta d'entrada lliure.




Curs: el sextant- Últimes places!

L'MMB ha organitzat un curs dedicat en exclusiva al sextant. El curs us ajudarà a comprendre com funciona aquest instrument de navegació i com mesurar l'alçada del Sol i el temps. També us ensenyaran a utilitzar l'anuari astronòmic i es practicarà la meridiana al port olímpic, on els alumnes podran calcular-ne la posició. Dies 20 i 21 de febrer. Inscripcions al nostre web.




El cel de primavera- Inscripció oberta

L'MMB us continua oferint l'activitat Els cels de les estacions, cicle de xerrades al nostre planetari digital que us ajudarà a conèixer com és el cel de l’hemisferi nord en cada una de les estacions de l’any. Es donaran a conèixer conceptes d’astronomia vinculats a la navegació. La propera sessió tindrà lloc el 20 de març i estarà dedicada al cel de primavera. Places limitades. Inscripcions al nostre web.




Visita adaptada a l'exposició Pirates

L'MMB ha organitzat aquesta visita adaptada a l'exposició Pirates per a persones amb discapacitat visual. L'exposició és un viatge a través de la pirateria en la que es podran conèixer quines han estat les zones dels intercanvis comercials, què és el cors i els corsaris, etc. Els assistents podran tocar reproduccions d'objectes que utilitzaven els pirates en els seus atacs. Dissabte 14 de març. Activitat gratuita amb places limitades. Imprescindible reservar plaça.




Tancament temporal del fons de consulta

Us informem que el servei de consulta de tots els fons del Museu Marítim de Barcelona, l'Arxiu, la Biblioteca i les col·leccions, restarà tancat fins al 4 de maig de 2015. El tancament es deu al trasllat d'aquests fons a les noves instal·lacions que han estat en obres aquests darrers mesos. A causa d'aquest trasllat el Museu romandrà tancat els dies 19 i 20 de febrer. Preguem disculpeu les molèsties.




Gotes d'arxiu número 25- Nou!

Us presentem un nou número de Gotes d'arxiu, presentacions elaborades per l'Arxiu de l'MMB sobre els seus fons d'arxiu. Aquesta nova sèrie de Gotes us permetrà conèixer la diversitat dels fons d'arxiu dipositats a l'MMB: empresarials, institucionals, personals,etc, així com de diferent abast cronològic, amb la temàtica marítima com a denominador comú. 

 Segueix-nos!
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona. Tel. 933 429 920 · Fax 933 187 876
www.mmb.cat - m.maritim@diba.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo