UNZIP_INAUGURACIÓ

JULIO JULIÁN. Retrospectiva

+ Informació al nostre web:
www.unzip.elprat.cat

Si no pots veure les imatges correctament, activa la funció al teu navegador

/UNZIP Arts visuals al Prat us convida
 

JULIO JULIÁN.

Retrospectiva


a càrrec del Colectivo Julio


Inauguració
9 desembre - 19 h 
Per + info clicka a la imatge!  >>>
Entrada lliure >>

JULIO JULIÁN. Retrospectiva


INAUGURACIÓ
09/12 - 19 h

Julio Julián 
(Garrovillas de Alconétar, juliol de 1939 –
El Prat de Llobregat, juliol de 2014)

“Julio Julián. Restrospectiva” mostra l'estat actual de la recerca del Colectivo Julio sobre l'obra i la figura de l'artista pratenc d'origen extremeny Julio Julián. El Centre d’Art Torre Muntadas i la Sala d’Art Josep Bages es transformen durant l'exposició en seu del col·lectiu; un espai de treball, difusió i diàleg des d’on completar les indagacions i els dilemes que obre la figura de Julio Julián, reivindicar el seu llegat i qüestionar els processos que legitimen l'obra dels artistes com a patrimoni cultural.

L’exposició és una construcció col·lectiva que es genera a partir d’activitats, espais de trobada i propostes de col·laboració amb diversos agents culturals de l’àmbit local i nacional: professionals, col·lectius, associacions i ciutadans del Prat en general. D’aquesta manera, es pretenen generar espais de consulta de les diferents fonts documentals produïdes per a l’ocasió, aportacions textuals i/o audiovisuals dels interlocutors convidats; així com oportunitats de trobada i activitats de creació, revisió i debat públic entorn de l’obra de Julio Julián.


- - - - - - - - - - - - - - - - 

El Colectivo Julio està format per un grup de joves creadors fascinats per les peces amb les que Julio Julián participa, a finals dels noranta, en diferents edicions de la "Exposició col·lectiva d'artistes del Prat”. El col·lectiu es constitueix amb el propòsit de documentar, analitzar i entendre una obra en la que descobreix aportacions singulars i correspondències amb pràctiques contemporànies com el pop art, l’assemblage o el ready-made. És en aquest procés en el que se li obren múltiples interrogants sobre els processos de legitimació artística i els mecanismes de construcció del patrimoni cultural local.
Amb la intenció d’investigar, recollir suports i resoldre dubtes, el Colectivo Julio es presentà a la Convocatòria d’Arts Visuals /UNZIP 2016 en la modalitat d'exposició, de la que sorgeix el projecte “Julio Julian. Retrospectiva”, una forma de compartir, amb voluntat renovada, la vigència d'una obra que considera valuosa i representativa del capital simbòlic i cultural del Prat. 



PROGRAMA D'ACTIVITATS OBERTES:

14 de gener 2017 - 11.30 h.
ZACATÚA, entremaliadura acompanyada a l’exposició
Visita entretinguda a l'exposició. Inclou l'edició col·lectiva d'un fanzine i una sèrie d'accions, per tal de reflexionar de manera lúdica i productiva sobre diversos aspectes d'interès que el Colectivo Julio ha trobat en la seva investigació sobre Julio Julián.



28 de gener 2017 - 11.30 h.

CARABA, conversa entretinguda al voltant del procés de patrimonialitzaciódel llegat artístic de Julio Julián
Taula rodona al voltant dels processos d'interpretació i valoració de l'obra i la figura de Julio Julián.
Modera: 
Mariona Moncunill
Amb: Alex Brahim, Graciela García, entre altres assistents i convidats.
- - - - - - - - - - - - - - - - 

+ info: 
al nostre web: https://goo.gl/uZhfom
o al nostre facebook: https://goo.gl/D4d64I

/UNZIP és el dispositiu de Suport i Mediació de les arts visuals al Prat, que té la seva seu central al Centre d’Art Torre Muntadas

C. Jaume Casanovas 80
08820 El Prat de Llobregat
 
Horari:
De dimarts a divendres de 16:30h
a 20.30 h
Caps de setmana d'11 a 14 h.
 
Com arribar-hi:
Renfe: R2 (a 11 minuts de Sants Estació) / Bus: 65, 165 i L10
+ informació:
Tel.: 934 782 237  / unzip@elprat.cat / @UNZIPelprat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo