CCCB_INVESTIGACIÓ INNOVACIÓ CULTURA

INVESTIGACIÓ I INNOVACIÓ EN CULTURA
 

DESEMBRE 2017
El que és petit és bell
Ens acostem al solstici d’hivern i ho volem aprofitar per reivindicar la tornada al ritme de la Terra i les petites coses. Per això el títol vol recordar un influent llibre de l’economista alemany E.F. Schumacher que, a principis dels anys setanta, ja advertia sobre les greus conseqüències de la crisi ecològica reivindicant una filosofia de vida que posi l’èmfasi en «l’obtenció d’un màxim de benestar amb un mínim de consum». El canvi també comença pel més proper i el més petit. Us enviem un recull dels darrers articles que hem publicat i el nou dossier «Cultura i sostenibilitat».
 

ÚLTIMES PUBLICACIONS
Agroecologia: una visió holística del sistema alimentari
Marta Guadalupe Rivera Ferre
A diferència dels sistemes industrials, per a l’agroecologia tot es relaciona: des del cultiu de la terra fins a la manera de preparar aliments.
Dades per a la memòria històrica
Concha Catalán
L’associació Innovation and Human Rights presenta una base de dades centralitzada de víctimes de la Guerra civil i el franquisme.
Els nous reaccionaris
Jorge Galindo
La majoria dominant tradicional comença a percebre que una hegemonia cultural juga en contra seva, tot i que les estadístiques no els donin la raó.
El Ministre del Futur
Timothy Morton
Timothy Morton representa els hereus del planeta, humans i no humans, l’existència dels quals vindrà determinada pel que fem i com pensem a partir d'ara.
 
DOSSIER DESTACAT 
Cultura i sostenibilitat
Les institucions culturals, com a punts estratègics de comunicació i creativitat social, han de contribuir a la transició cap a la protecció del clima.
LLEGIR MÉS
 

SELECCIÓ LAB DE L'AGENDA CCCB
13 desembre
14 desembre
17 desembre
28 desembre 2017 - 4 gener 2018
25 octubre 2017 - 29 abril 2018
AGENDA COMPLETA DEL CCCB
 

ENS HA INTERESSAT
Refinery29
Wired
Quartzy
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo