ACVIC_EXPOSICIÓ

ACVIC Newsletter
No ho pots veure bé? Click here to view it online.
logo acvic news
http://acvic.org

[cast][eng]


RE-APERTURA DE PANTALLA DOBLE AMB "COS SOCIAL" DE JOAN MOREY
20.10.2017 - 18.11.2017

Exposició de Carles Congost / Joan Morey

Re-apertura de l'exposició, 
divendres 20 d’octubre a les 19.00 h
a ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Aquesta exposició aplega els dos darrers treballs produïts pel Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona, que es complementen amb algunes obres i elements referencials precedents de cada artista.

COS SOCIAL Joan Morey analitza la relació de l’individu amb el fet social a través d’una performance sense públic enregistrada en vídeo. Com si es tractés d’una lliçó d’anatomia, es presenta un cos nu a mercè de l’observació i la manipulació per part d’un petit grup d’individus. L’espai en el qual es va dur a terme la performance és l’antic amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, un lloc dissenyat per fer-hi disseccions humanes per a l’anàlisi i exhibició anatòmica i que aquí esdevé escenari. El personatge central és alhora un cos matèria i un cos individu, de la mateixa manera que els que el manipulen, l’analitzen i l’observen remeten a un cos social que constitueix la base de tot l’entramat social i polític superior. La representació del cos dialoga amb la presència de la càmera i fa referència a altres episodis de la tradició pictòrica renaixentista i barroca de l’art occidental.

L’exposició es distribueix en dos espais: l’espai principal exhibeix de manera alternada i sense coincidir en el temps les dues produccions de vídeo realitzades gràcies a la segona i tercera edició del Premi de Videocreació; l’altre és un espai compartit en el qual es presenten vídeos i altres documents dels dos artistes en relació a les obres exposades. Carles Congost i Joan Morey han participat de manera conjunta en diverses exposicions, algunes d’elles impulsades per l’historiador, crític d’art i comissari Manel Clot (Granollers, 1956-2016), amb qui varen mantenir un vincle professional i afectiu durant les seves trajectòries. Per aquest segon espai ambdós artistes han seleccionat algunes publicacions de la biblioteca de Manel Clot (dipositada en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic) relacionades directa o indirectament amb els projectes per tal de configurar un punt de consulta comú.

L’exposició es complementa amb un taller de performance impartit per Joan Morey, que té com a objectiu explorar el llenguatge de la performance com a eina de producció artística. [info taller performance]

+ INFO [veure article]

* La Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya està configurada per: ACVic Centre d'Arts Contemporànies; Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; Centre d'Art la Panera, Lleida; Centre d'Art Tecla Sala, L'Hospitalet de Llobregat; Fabra i Coats - Centre d'Art Contemporani de Barcelona; M|A|C Mataró Art Contemporani; Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre, Amposta i Tinglado 2 - Centre d'Art de Tarragona.
SeparadorB 500p

RE-APERTURA DE PANTALLA DOBLE CON "COS SOCIAL" DE JOAN MOREY
20.10.2017 - 18.11.2017

Exposición de Carles Congost / Joan Morey

Reapertura de l'exposición, viernes 20 de octubre a las 19.00 h
en ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Esta exposición reúne los dos últimos trabajos producidos por el Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya y LOOP Barcelona, que se complementan con algunas obras y elementos referenciales precedentes de cada artista.

En COS SOCIAL Joan Morey analiza la relación del individuo con el hecho social al través de una performance sin público registrada en vídeo. Como si se tratase de una lección de anatomía, se presenta un cuerpo desnudo a merced de la observación y la manipulación por parte de un pequeño grupo de individuos. El espacio en el que se llevó a cabo la performance es el antiguo anfiteatro anatómico de la Real Academia de Medicina de Catalunya, un lugar diseñado para hacer disecciones humanas para el análisis y exhibición anatómica y que aquí se convierte en escenario. El personaje central es al mismo tiempo un cuerpo materia y un cuerpo individuo, de la misma forma que los que lo manipulan, lo analizan o lo observan se refieren a un cuerpo social que constituye la base de todo el entramado social y político superior. La representación del cuerpo dialoga con la presencia de la cámara y hace referencia a otros episodios de la tradición pictórica renacentista y barroca del arte occidental.

La exposición se distribuye en dos espacios: el espacio principal exhibe de manera alternada y sin coincidir en el tiempo las dos producciones de vídeo realizadas gracias a la segunda y tercera edición del Premio de Videocreación; el otro es un espacio compartido en el cual se presentan vídeos y otros documentos de los dos artistas en relación a las obras expuestas. Carles Congost y Joan Morey han participado de manera conjunta en diversas exposiciones, algunas de ellas impulsadas por el historiador, crítico de arte y comisario Manel Clot (Granollers, 1956-2016), con quien mantuvieron un vínculo profesional y afectivo durante sus trayectorias. Para este segundo espacio ambos artistas seleccionaron algunas publicaciones de la biblioteca Manel Clot (depositada en la Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic) relacionadas directa o indirectamente con los proyectos con el fin de configurar un punto de consulta común.

La exposición se complementa con un taller de performance impartido por Joan Morey, que tendrá como objetivo explorar el lenguaje de la performance como herramienta de producción artística. [info taller performance]

+ INFO [ver artículo]

* La Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya esta configurada por: ACVic Centre d'Arts Contemporànies; Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; Centre d'Art la Panera, Lleida; Centre d'Art Tecla Sala, L'Hospitalet de Llobregat; Fabra i Coats - Centre d'Art Contemporani de Barcelona; M|A|C Mataró Art Contemporani; Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre, Amposta y Tinglado 2 - Centre d'Art de Tarragona.

SeparadorB 500p

RE-OPENING OF SPLIT SCREEN WITH "COS SOCIAL" BY JOAN MOREY
20.10.2017 - 18.11.2017

Exhibition of Carles Congost / Joan Morey

Opening of the exhibition, Friday 20th October at 7 pm
in ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

This exhibition brings together the two latest works produced as part of the Video Creation Award granted by the Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, Arts Santa Mònica, the Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, and LOOP Barcelona, and is complemented by several previous works and referential elements from each artist.

In COS SOCIAL (Social Body) Joan Morey analyses the relationship between the individual and the social through a performance recorded on video with no audience. Since the performance is about an anatomy lesson, a naked body is presented, exposed to the observation and manipulation of a small group of individuals. The performance occurs in the old anatomy theatre of the Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, designed expressly to analyse human dissections, and present subjects for anatomical exhibition, a theatre which here has become a stage. The central charater is, at the same time, a material body and an individual body, in the same way that those who manipulate, analyse and observe the body serve as a reference to a social body which constitutes the basis for the entire higher social and political fabric. The representation of the body dialogues with the presence of the camera, and references other episodes in the renaissance and baroque painting traditions of western art.

The exhibition will be distributed across two spaces. The primary space will exhibit the two video productions, realised thanks to the second and third editions of the Videocreation Award, Wonders in the first month of the exhibition, Cos social in the second. The second is a shared space, presenting videos and other works by the two artists, related to the exhibited works. Carles Congost and Joan Morey have participated in various joint exhibitions, some of them promoted by historian, art critic and curator Manel Clot (Granollers, 1956-2016), with whom they kept up a professional and warm relationship throughout their careers. Both artists have chosen various publications from the Manel Clot library (the contents of which have been deposited with the Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic) for the second space, related directly or indirectly to the projects, in order to configure a common point of consultation.

The exhibition will be complemented by a performance workshop by Joan Morey, with the aim of explore the performance language as an artistic production tool. [info performance workshop]

+ INFO [view article]

* La Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya comprises: ACVic Centre d'Arts Contemporànies; Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; Centre d'Art la Panera, Lleida; Centre d'Art Tecla Sala, L'Hospitalet de Llobregat; Fabra i Coats - Centre d'Art Contemporani de Barcelona; M|A|C Mataró Art Contemporani; Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre, Amposta and Tinglado 2 - Centre d'Art de Tarragona.


[+ INFO]

T. 00 34 93 885 37 04
info@acvic.org
www.acvic.org
a Twitter | a Facebook | {tag:fwdtofriend name=Enviar a un amic.}

logo500 2

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CCCB_AGENDA

Carta de la Mesa Sectorial del Arte Contemporáneo